Foto: Publicitātes foto

Ar Latvijas Rotari kluba atbalstu Likteņdārza amfiteātrī atklāts gājēju tiltiņš, kas viesiem ļauj turpināt dārza apskati skatu terases virzienā, informēja Valda Auziņa, nodibinājuma "Kokneses fonds" valdes priekšsēdētāja. Likteņdārza ainavas autora Šunmjo Masuno projektā amfiteātrī paredzēti trīs tilti, un šis ir pirmais, kas ir īstenots.

Foto: Publicitātes foto

Tilta būvniecībā un veidošanā piedalījās gan uzņēmumi, gan privātpersonas: SIA "Arhis Arhitekti" (tilta arhitektūras daļa – ziedojums), SIA "Kurbada tilti" (konstruktīvā daļa), Lietuvas uzņēmums "Ajeras" un pārstāvis Lauris Līvs, kā arī Latvijas SIA "Daugavas radzes" (abas kompānijas gādāja materiālus), Jēkabpils uzņēmums SIA "Ramda C" veica būvniecības darbus.

Likteņdārzs ir vides objekts Koknesē, kas top par ziedojumiem un iecerēts kā tautas dāvana Latvijai simtgadē. Likteņdārzs iecerēts kā vieta, kur pulcēties, gan atceroties pagātni, gan svinot šodienu, gan domājot par rītdienu. Likteņdārza idejas īstenošanu kopš 2005. gada vada bezpeļņas organizācija "Kokneses fonds", ko dibinājuši 14 Latvijā un ārpus tās robežām dzīvojoši ievērojami cilvēki un Kokneses pašvaldība. Likteņdārza amfiteātra būvniecība tika uzsākta 2010. gadā ar zemes darbiem un katru gadu pakāpeniski tiek izbūvēta kāda amfiteātra daļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!