Laiks nestāv uz vietas, tāpat Daugavas plūdums un Likteņdārza attīstība, ar lepnumu stāsta "Kokneses fonda" pārstāve Linda Peciņa. Vasaras pilnbriedā fotogrāfs Uģis Nastevičs uzaicināts, lai iemūžinātu dārza skaistumu no putna lidojuma. "Jaunākie aerofoto uzņēmumi ļauj saredzēt dārza mainīgo dabu un īpaši Ābeļu alejas pārmaiņas," saka Peciņa.

"Ja ikdienā dārzu ir ierasts skatīt acu augstumā, veroties tālumā un plašumā, kā arī meklējot savus iestādītos kociņus vai iebruģētos bruģakmeņus, tad šoreiz piedāvājam iespēju dārzu vērot perspektīvā no augšas."

Dārzs iepriecina ar dzidri zilajiem Daugavas ūdeņiem un piesātinātiem zaļajiem toņiem. Veroties no augšas, ozoliņi, ābeles, egles, pīlādži, kļavas un citi koki šķiet kā kniepadatas zaļajā zālāja villainē un pēc pavasara siltajiem vējiem un maigās saules sprigani aug.

Arī lielais Pļavas kalns gaidot savu kārtu, lai varētu tapt varenāks. Fotogrāfijās labi redzams, cik daudz zemes vēl nepieciešams, lai kalns briestu un pieņemtos spēkā.

Vislielākais gandarījums esot par 14 128 iebruģētajiem pelēkajiem no Latvijas laukakmeņiem zāģētajiem bruģakmeņiem, kas šobrīd rotā Ābeļu aleju, veidojot savdabīgu rakstu joslu, uzsver Peciņa. Tieši vārdu gravēšana aizņem visvairāk laika, tāpēc, sākot ar 1. jūliju, visi līdz šim pieteiktie bruģakmeņi tiks nodoti meistariem, tā papildinot ceļu uz amfiteātri.

Pašus bruģakmenīšus dārzā varēs ieraudzīt jau 6. augustā, kad notiks jau astotā Latvijas Televīzijas (LTV) un "Kokneses fonda" organizētā ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!". Pēc tam nākamie bruģakmeņi dārzā plāno nokļūt 18. novembrī, kad norisināsies saulrieta sagaidīšana Likteņdārza amfiteātrī.

Latvijas 100. dzimšanas diena strauji tuvojas, taču darbu vēl gana, tāpēc fonds aicina iesaistīties dārza tapšanā, apciemot to, atvest saujiņu zemes un laukakmeni no savas lauku sētas vai izvēlēties bruģakmeni kā īpašu un mīļu dāvinājumu saviem tuvajiem.

Ziedot par savu bruģakmeni iespējams Likteņdārzā, Fonda birojā Lāčplēša ielā 75 – III, Rīgā, Likteņdārza lapā www.draugiem.lv/liktendarzs (ar SMS, bankas karti un internetbankā) vai, pārskaitot uz "Kokneses fonda" norēķinu kontu (reģistrācijas numurs: 40008092535, konta numurs LV10UNLA0050006878844 AS "SEB Banka").

Jau rakstījām, ka šopavasar Likteņdārzā ir izveidots jauns auto stāvlaukums, kā arī jaunas tūrisma programmas gan skolēniem, gan ģimenēm.

Likteņdārza ainaviskās koncepcijas autors ir pasaulē atzīts Japānas ainavu arhitekts Sunmju Masuno (Shunmyo Masuno). Tur ierīkots 200 metru garš ceļš, ko veido bruģakmeņi ar Likteņdārza atbalstītāju vārdiem. Kopumā ceļā pašlaik jau redzami vairāk nekā 13 tūkstoši akmeņu. Šis projekts paredzēts kā dāvana Latvijai tās simtgadē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!