Jēkabpils ir Daugavas izauklēta pilsēta, kurā apvienojušās kādreiz divas atsevišķas pilsētas - Krustpils un Jēkabpils. Jēkabpils nosaukta Kurzemes hercoga Jēkaba vārdā, bet patiesie Jēkabpils dibinātāji ir krievu vecticībnieki, kas šeit 17. gadsimtā apmetās hercoga kroņa muižas zemē un pie Salas kroga nodibināja Slobodu.

Pilsēta rudenī ir īpaši skaista. Kopā ar Jēkabpils Tūrisma informācijas centru piedāvājam meditatīvu ieskatu skaistā atvasaras dienā no putna lidojuma. Video veidojis Jēkabs Štelmahers. Tajā paveras skats gan uz Daugavas rāmo tecējumu, gan pareizticīgo baznīcu, Krustpili un krāsainajiem kokiem pilsētas rāmajā vidē.

Iebraucot Jēkabpilī, noteikti nepabrauksiet garām Krustpils pilij, kas kopš 13. gadsimta uzticīgi pārrauga Daugavas krastus. Krustpils pils kopā ar tai blakus esošo Krustpils luterāņu baznīcu veido Jēkabpilij raksturīgo Daugavas labā krasta siluetu. Savukārt Krustpils saliņa (vēsturiski – Ādamsona saliņa) kļuva par vienu no iecienītākajām pilsētnieku atpūtas vietām pēc tam, kad 20. gadsimta 50. gados tika uzcelta brīvdabas estrāde. No agra pavasara līdz pat vasaras norietam te notiek dažādi kultūras un izklaides pasākumi, kas pulcē tūkstošiem jēkabpiliešu un pilsētas viesu.
Lūk, idejas, ko apskatīt Jēkabpilī: lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!