Droši vien katrs ir izbaudījis brīdi, kad ērti iekārtojoties lidmašīnas sēdvietā un cerot uz mierīgu lidojumu, vīlies pamanāt netālu sēdošo aktīvo bērneli un jums top skaidrs, ka mierīgs šis lidojums patiešām nebūs. Izmantojot dažu Āzijas aviokompāniju pakalpojumus, tagad ir iespējams lidot "bezbērnu zonās".

Pavisam nesen šādu ekstru, piemaksājot 14 dolārus pie parastās biļetes cenas, sākusi piedāvāt aviokompānija "Singapore Airlines". Speciālajā bezbērnu zonā vietas pietiek 41 pasažierim un tajā netiek ielaistas personas, kuras jaunākas par 12 gadiem.

Taču citas aviokompānijas ķeras pie vēl radikālākiem risinājumiem. Tā pagājušajā gadā aviokompānijas "JetBlue" pilots pieņēma lēmumu izsēdināt no lidmašīnas ģimeni, kuras bērns esot uzvedies neciešami, tādējādi traucējot citiem pasažieriem un gaisa kuģa personālam.

Lai jūsu un arī citu pasažieru lidojums nepārvērstos par murgu, atcerieties, ka rūpējoties par sava mazuļa labsajūtu, nedrīkst aizmirst arī citu cilvēku ērtības. Uzmaniet, vai jūsu bērns nespārda priekšā sēdošā pasažiera krēslu, nepārvērtiet lidmašīnu par skraidīšanas un dauzīšanās vietu un, protams, laicīgi nomainiet bērnam autiņbiksītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!