Katram zināms, ka, paskatoties uz zināmām lietām no cita skatpunkta, rodas pavisam citāds iespaids. Šī patiesība apstiprinās arī Engures ezerā pie Mērsraga, kur fotogrāfam Andrim Jermutam no "putna lidojuma" izdevies nofotografēt neparastos kanālus niedrājā, kas veido interesantus rakstus. Kādam tie atgādina latvju zīmes, citam spēles "Katanas ieceļotāji" laukumu, bet patiesībā izrādās, ka tos veidojuši Latvijas Dabas fonda speciālisti, lai pasargātu apkārtni no aizaugšanas un radītu putniem piemērotus apstākļus ligzdošanai.

Lai, ainava būtu pēc iespējas dabīgāka un skaistāka, kanāli nav rakti taisni, bet ar kādu līkumiņu, veidojot saliņas.


Kanālu sistēma Engures ezera apkārtnē izveidota 2015. gadā. Tā varētu ieinteresēt ne tikai putnus, bet arī cilvēkus, it īpaši putnu vērotājus un laivotājus. Tomēr jāatceras, ka šis objekts atrodas Engures ezera dabas parka lieguma zonā. Tā gan ir pieejama laivotājiem visu gadu, izņemot sezonas lieguma periodu no 1. marta līdz trešajai jūnija sestdienai.

Tepat netālu ir arī skaista dabas taka, kur mīt savvaļas zirgi un govis. Teritorija atvērta apmeklētājiem no 15. aprīļa līdz 31. oktobrim. Dabas parkā ir arī Jūriņas dabas taka un Vecupes dabas taka.

Dabas parks "Engures ezers" izveidots 1998. gadā, un tajā ietilpst ne tikai Engures ezers un zemes ap to, bet arī Rīgas jūras līča piekraste no Mērsraga līdz Engurei, kā arī meži starp piekrasti un ezeru. Šeit atrodams viens no putniem bagātākajiem liegumiem – tur ligzdo 187 putnu sugas.

Adrese: Dabas parks "Engures ezers", Bērzciems, Engures novads.

Mājaslapa: www.eedp.lv

Par to, cik neparasti no “putna lidojuma” izskatās visiem tik labi zināmā Ventas rumba, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!