Foto: F64
Par Rīgas interesantāko piesaistes objektu 29% ārvalstu ceļotāju nosaukuši Vecrīgu, tai seko Brīvības piemineklis ar 6,3% un Nacionālā opera – 4,3%, liecina Rīgas tūrisma attīstības biroja pētījums.

Nākamie populārākie apskates objekti bijuši Pēterbaznīca (3,9%) un Rīgas Doma katedrāle (3,7%).Starp interesantākajiem un saistošakajiem objektiem iekļauti arī tādi apskates objekti un vietas kā, piemēram, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Rīgas Centrāltirgus, parki, Rīgas zooloģiskais dārzs, Alberta iela, Kalnciema ielas kvartāls u.c.

"Pētījuma dati rāda, ka vairākumam galvaspilsētas viesu uzturēšanās laikā Rīgā pieredzētais ir atbildis ekspektācijām (53,5%), bet gandrīz puse (45,2%) respondentu pieredzēto Rīgā ir atzinusi par labāku, nekā bijis gaidīts. Pozītivi, ka tikai 1,4% jeb 25 respondenti Rīgas apmeklējumā ir vīlušies," skaidro Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Vispozitīvākā Rīgas apmeklējuma pieredze ("labāk nekā gaidīts") ir Nīderlandes (63%), Somijas (54%) un Beļģijas (50%) ceļotājiem. Negatīvas pieredzes nav arī Igaunijas un Beļģijas respondentu vidū.

Pētījumā, lūdzot ar trim vārdiem raksturot Rīgu kā tūrisma vietu, ceļotājiem bija iespēja norādīt emocionālo ceļojuma uztveres aspektu. Atbildēs dominējošais vārds bija "skaista",undaudziem tūristiemRīgašķiet atbilstamjēdzieniem "jauka", "kultūra" un "vēsture". Nozīmīgai daļai Rīga kā tūrisma vieta asociējas ar tās sirdi – Vecrīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!