Foto: Instagram.com/@letshike.co/@levs_r/@edgars_griestins
Gads paskrējis vēja spārniem un nemanot pietuvojušies lielie svētki – Latvijas simtā dzimšanas diena! Lai arī mūsu zeme ir bagāta ar daudziem izciliem apskates objektiem, novembrī sirds tā vien kāro pēc kā īsti latviska un patriotiska.

Visā Latvijā sāk virmot svētku noskaņas un ikkatram ir iespēja atklāt gan jaunus un neredzētus, gan senus un nedaudz piemirstus tūrisma objektus. Ja vēl neesi izdomājis, kur vēlies doties svētkos, tad šī būs lieliska vieta, kur smelties iedvesmu Latvijas apceļošanai.

Atklājējs un izsens tūrisma gids Otomārs Pūce palīdzēs ieteikt vietas, ko apmeklēt Latvijā, lai svētkus sagaidītu īpaši patriotiskās noskaņās.

Pieklauvē pie Aspazijas mājas durvīm Dubultos

Šī ir vieta, kur Aspazija pavadīja sava mūža pēdējos 10 gadus. Mūža nogalē viņa izteikusi vēlēšanos, lai māja Dubultos kļūtu par radošu personību satikšanās vietu. Vairāk lasi te.

View this post on Instagram

A post shared by Ļevs Rusilo (@levs_r) on Jul 22, 2018 at 6:56am PDT

Sajūti tumsas un gaismas cīņu Žaņa Lipkes memoriālā

Šis memoriāls ir lieliska iespēja doties elpu aizraujošā vēstures ceļojumā. Tā apslēptība ir ne tikai reāla, bet arī simboliska – te ebrejus slēpa Žanis Lipke, Otrā pasaules kara laikā izglābjot vairāk nekā 50 dzīvības.

View this post on Instagram

A post shared by Ася Серова-Залесская (@asyasz) on Jul 20, 2017 at 12:47pm PDT

Pārcelies laikā pāri Daugavai uz Nāves salas

Nāves sala ir Pirmā pasaules kara kauju vieta Daugavā, Ķekavas novadā. Uz salas ir iespējams apskatīt pieminekli, atjaunotus ierakumus un dabas takas.

View this post on Instagram

A post shared by Edgars Griestiņš (@edgars_griestins) on Aug 15, 2018 at 11:44pm PDT

Aplūko sienu gleznojumu "Saule, Pērkons, Daugava"

Rīgas ielu labirintos, atrodams Baltijā lielākais sienu gleznojums, kuru 2014. gadā radīja Latvijā pazīstamie mākslinieki "Kiwie" un "Rudens Stencil". Šī elpu aizraujošā darba mērķis ir popularizēt ielu mākslas un grafiti kultūru.

View this post on Instagram

A post shared by Māris Šēners (@marisseners) on Apr 2, 2017 at 3:44am PDT

Izpēti Māras kambarus Abavas senlejā

Rudens izskaņā dodies piedzīvojumā uz Ģibuļu pagastu! Priežu un lapkoku meža ielokā varēsi aplūkot un izpētīt septiņus kambarus jeb alas, kas nosaukti senlatvju dievības Māras vārdā. Vairāk informācijas atradīsi šeit.

View this post on Instagram

A post shared by Movement Spontaneous (@letshike.co) on Jan 14, 2018 at 3:03pm PST

Jau vēstījām, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju no šī gada jūnija līdz decembrim īsteno vietējā tūrisma veicināšanas kampaņu, kuras mērķis valsts simtgadē ir atklāt Latvijas mazpazīstamās vietas vai labi zināmos tūrisma objektus no cita rakursa, popularizējot tos "Instagram". Mērķa sasniegšanai ir izstrādāta interneta vietne "Atklajlatviju.lv", kurā visi objekti apkopoti astoņās kategorijās, aicinot atklāt jaunas Latvijas virsotnes, dabu, arhitektūru, garšu, aizmirsto, piedzīvojumus, ģimenēm draudzīgas vietas un darītājus. Šajā vietnē Latvijas iedzīvotāji kopā ar kampaņas vēstnieku Otomāru Pūci var smelties idejas saviem brīvdienu ceļojumiem, kā arī dalīties jaunos atklājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!