Foto: Egons Lācis, @egonslacis/Gints Gabrāns, @gabransg
Nemanot ir pielavījies rudens, līdzi nesot dzestru laiku un gleznainas ainavas. Lai gan šķiet, ka viss interesantais ir apskatīts jau vasarā - tur tu maldies! Latvijā ir tik daudz lietas, vietas un objekti, ko atklāt arī rudenī!

Jaunus un neredzētus tūrisma objektus var atklāt ikkatrs, lai arī kurā Latvijas nostūrī atrastos. Piecas ne tik zināmas vietas Latvijā iesaka Oto – atklājējs, izsens tūrisma gids, kurš pastāstīs, ko redzēt Latvijā, lai tavs rudens būtu piedzīvojumiem bagāts.

Izbaudi Juliannas pagalma īpašo atmosfēru


Ja vēji tevi aizpūtuši uz Liepājas pusi, tad viennozīmīgi ir vērts apmeklēt Juliannas pagalmu. Šeit varēsi izbēgt no pilsētas kņadas, nesteidzīgi malkojot kafijas tasi vai baudot vakariņas restorānā.

Atgriezies pagātnē Latvijas Kultūras muzejā "Dauderi"


Muzejs atrodas vēsturiskā ēkā Sarkandaugavā, bijušā "Waldschlösschen" alus darītavas īpašnieka Ādolfa fon Bingnera ģimenes villā. No 1937. līdz 1940. gadam tā kalpoja par Valsts un Ministru prezidenta Kārļa Ulmaņa vasaras rezidenci. Pašlaik tajā apskatāma latviešu kultūras vēstures ekspozīcija, kurā kopskaitā ir ap 7000 muzeja priekšmetu.

View this post on Instagram

A post shared by Egons Lacis (@egonslacis) on Jul 26, 2018 at 12:44pm PDT

Iepazīsti Daudas ūdenskritumu


Baudot zelta rudeni Siguldā, dodies aplūkot Daudas ūdenskritumu. Tas ir trešais lielākais ūdenskritums Latvijā, kas pārsteidz ar ainavisku skaistumu. Tā augstums ir 2,4 metri, bet platums - 2,5 metri.

Par to plašāk vari lasīt šajā rakstā.

View this post on Instagram

A post shared by Gints Gabrāns (@gabransg) on Aug 6, 2018 at 8:40am PDT

Uzņem spēku Aglonas maizes muzejā


Kas gan var būt gardāks par svaigi ceptu maizi? Aglonas maizes muzejā varēsi uzzināt vairāk par tās tapšanas procesu, droši pagaršo maizīti un arī iemēģini roku tās cepšanā.

Foto: Jānis Bautra

Piedzīvo Abgunstes muižas radošo gaisotni

Dodies iepazīt Kurzemi un apmeklēt Abgunstes muižu. Tā atrodas Zaļenieku pagastā un ir radošuma meka visa veida mākslas, kultūras un jaunrades procesiem.

Jau vēstījām, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades biroju no šī gada jūnija līdz decembrim īsteno vietējā tūrisma veicināšanas kampaņu, kuras mērķis ir valsts simtgadē atklāt Latvijas mazpazīstamās vietas vai labi zināmos tūrisma objektus no cita rakursa, popularizējot tos "Instagram".

Mērķa sasniegšanai ir izstrādāta interneta vietne "atklajlatviju.lv", kurā visi objekti apkopoti astoņās kategorijās, aicinot atklāt jaunas Latvijas virsotnes, dabu, arhitektūru, garšu, aizmirsto, piedzīvojumus, ģimenēm draudzīgas vietas un darītājus. Šajā vietnē Latvijas iedzīvotāji kopā ar kampaņas vēstnieku Otomāru Pūci var smelties idejas saviem brīvdienu ceļojumiem, kā arī dalīties jaunos atklājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!