Nedēļas sākumā Kurzeme un valsts centrālā daļa piedzīvoja milzīgas lietusgāzes, ko radīja ciklons Tomass. Tas lika celties ūdens līmenim upēs un ezeros. Jau rakstījām, ka Venta pie Kuldīgas ir neierasti pilna ūdens, bet 20. septembrī applūdusi vēl viena iecienīta atpūtas vieta – Baskāju taka pie Valguma ezera.

"Zemākās takas daļas applūda šonakt – ap 200 līdz 300 metri no kopējiem nepilniem trīs kilometriem. Aptuveni ceturtā daļa takas uz šo brīdi ir nepieejama, tādēļ nolēmām takā cilvēkus nelaist, līdz ūdens līmenis kritīsies. Kad tas notiks, redzēsim, cik daudz ūdens būs bojājis un kas būs jāatjauno, bet pieļauju, ka nekas traks nebūs bojāts," pastāstīja atpūtas kompleksa "Valguma pasaule" pārstāvis Reinis Serdāns.

Serdāns gan nākotnē raugās pozitīvi. "Taka ir tikai viens no "Valguma pasaules" piedāvātajiem atpūtas veidiem. Restorāns un viesnīca joprojām darbojas kā ierasts, un gaidām apmeklētājus arī dabas gleznu takā un Godu laukumā. Ūdens atnāca un aizies, galvenais cilvēkiem izkustēties un doties ārā, it sevišķi, ja spīd saule!"

Kā redzams atpūtas kompleksa publicētajos attēlos, ūdens līmenis ir ļoti augsts gan pie paša ezera, gan Slocenes upes.

"Valguma pasaule" izveidota kādreizējā PSRS valdības atpūtas kompleksa, kas tautā saukts par Kosigina rezidenci, vietā, Valguma ezera krastā Smārdes pagastā. Pēc Atmodas pansionātu savā īpašumā pārņēma AS "Lauku Avīze". Kopš 2005. gada šeit darbojas SIA "Valguma pasaule", kas piedāvā plašas nakšņošanas, ēdināšanas un aktīvās atpūtas iespējas. Viens no populārākajiem objektiem kompleksā ir tieši Baskāju taka, kur ar plikām pēdām jādodas vairāk nekā piecu kilometru gadā gājienā pa visdažādākajiem segumiem.

Lūk, kā pēc vētras Tomass izskatās šajā objektā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!