Vienā no iecienītākajiem Siguldas novada pastaigu un velomaršrutiem starp Krimuldas pili un Velnalas klintīm atjaunots labiekārtotā ainavas vērošanas vieta, portāls "Delfi" uzzināja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Gaujas nacionālā parka apmeklētājiem, mērojot dabas taku, nu iespējams atpūsties vai patverties no lietus izbūvētajā nojumē, kā arī sasildīties vai pagatavot maltīti ierīkotajā ugunskura vietā. Atpūtas vieta savulaik ierīkota, jo no turienes paveras viens no padsmit skaistākajiem un gleznainākajiem skatiem uz Gaujas senieleju no Krimuldas puses. Diemžēl pērn nenoskaidroti vandāļi šo atpūtas vietu nodedzināja.

Kā norāda Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģiona administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts, atpūtas vieta pie Mednieku namiņa ir tikai viens no objektiem, kas šogad Siguldas apkārtnē piedzīvos pārvērtības. Ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu visā Latvijā Dabas aizsardzības pārvalde īsteno projektu par dabas tūrisma infrastruktūras atjaunošanu. Liela daļu darbu norisināsies tieši Gaujas nacionālajā parkā un Siguldā, kur jau tiek atjaunotas un no jauna izveidotas dabas takas, kāpnes, stāvlaukumi, ierīkotas, atjaunotas atpūtas vietas u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!