Vasara ir viskarstākais tūrisma sezonas laiks. Arī Latvijā saulainajos mēnešos viesu no dažādām pasaules malām ir vairāk nekā parasti, tāpēc arī atpūtas un pakalpojumu sfērā strādājošie darbojas arvien centīgāk, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem dažādas lieliska laika pavadīšanas iespējas. Viens no tiem noteikti ir izbrauciens ar kādu no daudzajiem kuģīšiem pa Rīgas kanālu vai Daugavu.

Visiem interesentiem ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko kuģīti un tā maršrutu, jo Rīgā tādi ir pieejami vairāki. Cenas izbraucieniem galvenokārt svārstās no 5 līdz pat 20 eiro. Biļetes iespējams iegādāties arī lētāk, izmantojot speciālos piedāvājumus, atlaižu kuponus vai citas akcijas piedāvājumus. Cena var būt arī dārgāka, jo viss ir atkarīgs no izvēlētā maršruta.

Upes kuģītis "New Way" kursē maršrutā Rīga-Jūrmala- Rīga līdz pat 30. septembrim. Iespēja ar to pavizināties ir katru dienu. Piestātnes atrodas Rīgā – 11.novembra krastmalā, iepretim Doma baznīcai, 50 metrus no "Lielā Kristapa" un Jūrmalā – Majoru piestātnē. Vairāk par cenām un maršrutiem lasi: visitlatvia.lv

Daugavas kruīza "Rīgas panorāma" maršruts ir pa Daugavu gar Centrāltirgu un tālāk tas dodas zem četriem Rīgas tiltiem. Loku atpakaļ kuģītis metīs pie TV centra. Tā piestātne atrodas starp Akmens un Vanšu tiltiem.

Arī Daugavas kruīzs "Rīgas osta" piedāvā apskatīt Rīgas panorāmu no cita skata punkta. Kuģītis ir aprīkots ar bāru, atpūtas saloniem, diviem plašiem klājiem un citām patīkamām ērtībām. Plašāku informāciju par abiem Daugavas kruīziem lasi: rigasightseeing.lv

Apmeklētāju priekam tiek piedāvāti arī citu kuģīšu maršruti pa Rīgas kanālu, Daugavas upi, uz Jūrmalu, Mežaparku vai Doles salu. Šos braucienus piedāvā ceļojumu aģentūra "Riga Cruises". Vairāk par viņu piedāvājumu lasi: rigacruises.com

Foto: Privātais arhīvs

Savus pakalpojumus jau vairākus gadus piedāvā arī "Rigabycanal" – ūdens satiksmes un ekskursijas objekts. Arī šogad viņi nesnauž, bet ir darba pilni. 

Tūrismagids.lv arī bija tā lieliskā iespēja doties braucienā ar vienu no "Rigabycanal" piedāvātajiem kuģīšiem – "Darling". Šis ir visvecākais kuģītis – vairāk nekā 100 gadus vecs. Bastejkalna piestātnē braucējus gaida arī kuģītis "Maria", "Rebeka" un "Laima".

 Brauciens sākas pie Bastejkalna. Tālāk tas peld pa Rīgas kanālu, skatam paverot skaistās Rīgas ainavas. Tas dodas garām Latvijas Nacionālajai operai, Rīgas Centrāltirgum, Spīķeru kvartālam, iepeldot plašajos Daugavas ūdeņos. Daugavā, lai arī diena izbraucienam ir kā radīta – saule silda un ir karsti, mazliet pūš vējš, bet par to arī ir padomāts – tiek piedāvātas siltas sedziņas, ar ko apsegties. Visa maršruta garumā varam klausīties izglītojošu un ļoti interesantu stāstījumu par katru apskates objektu, kas iekļauts brauciena maršrutā. Stāstījuma starplaikos varam padungot līdzi arī kādai zināmai latviešu dziesmai. Arī kuģīša kapteinis ir atsaucīgs, pozitīvs un varam manīt, ka arī ļoti zinošs un labprāt dalās stāstos ar mums par apkārt esošajiem apskates objektiem. No Daugavas vidus paveras iespaidīgs un ļoti skaists skats uz Rīgas panorāmu. Labāk varam aplūkot arī krastā piestājušos lielos kuģus, kuru priekšā nedaudz nobālam. Kuģītis mūs tālāk veda gar Kreiso Daugavas krastu. Pēc tam devāmies uz Daugavas otru pusi, pa ceļam pabraucot garām skaistai jahtu piestātnei un tad lēnām iebraucām jau atkal Rīgas kanāla ūdeņos. Garām strūklakām un skaistiem un iespaidīgiem pilsētas skatiem esam atgriezušies sākuma punktā – Bastejkalna piestātnē. Brauciens ilga stundu, tomēr šķiet, ka tā, jauki braucot, varētu izmest vēl vienu slaidu loku pa Daugavu.

Jautājot, kuģīša kapteinim par to, kā viņiem iet šajā sezonā, viņš atklāj, ka tūristi joprojām ir ieinteresēti apskatīt pilsētas ainavas, ko tāpat vien, ar kājām ejot, neredzēsi. Visbiežāk nākas sastapt iebraucējus no kaimiņvalstīm, daudzi ir no Krievijas. Nesen pat kuģītī vizinājušies arī viesi no tālās Austrālijas. Viņš min, ka izbraucienos dodas arī mūsu tautieši, bet retāk un priekšroku dodot ģimenes izbraucieniem. Ar smaidu kuģīša kapteinis stāsta, ka šeit strādā jau no pirmās dienas un ir priecīgs par savu darbu – īpaši redzot, ka to novērtē arī tie, kas izvizinājušies ar kuģīti.

Vairāk par cenām braucieniem ar kādu no "Rigabycanal" kuģīšiem un to maršrutu lasi: rigabycanal.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!