Foto: Evija Ziemiņa
Rudens līdz šim mūs pamatīgi lutinājis, un, kamēr nav sācies lietavu periods, jādodas skatīt ikgadējo krāšņumu. Liela daļa ainavu ķērāju steidz uz klasisko rudens galamērķi Siguldu, taču mierpilnas pastaigas iespējams baudīt arī citviet Latvijā – bez pūļiem, bet ar iespaidīgiem skatiem.

Ja nu tomēr, nodrošinājies ar pacietību, zelta rudens laikā plāno doties Siguldas virzienā, paturi prātā, ka īpaši skaista ainava paveras uz Gaujas senleju, rudenīgu atmosfēru var baudīt Svētku laukumā, kā arī dažādajās pastaigu takās, kas caurvij pilsētas klusākās vietas. Plašāk par tām lasi šeit.

Taču ar gleznainām ainavām pielietas ir arī daudzas citas vietas Latvijā. Lai saprastu, kura vieta būtu piemērotākā tev vai kompānijai kopumā, vērts skaidri nodefinēt, ko gribas darīt – staigāt pa labiekārtotām takām, kāpt skatu torņos un pakalnos, pasēdēt uz soliņa un iemalkot termosā līdzpaņemto tēju vai aktīvāk pasportot.

Kolekcijā atradīsi variantus rudenīgai brīvdienu atpūtai visos vēsturiskajos novados – rakstos minēti arī noderīgi padomi, apmeklējot konkrētas vietas. Tāpat iespējams apskatīt fotogrāfijas no minētajiem objektiem, lai varētu aptuveni saprast, kādas ainavas tevi sagaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!