Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 24. jūlijā, Tērvetē pulksten 13 norisināsies teatralizēts uzvedums – 1918. gada brīvības cīņas pret Bermonta karaspēku. Pasākumā piedalīsies aptuveni 60 dalībnieki, savukārt pulksten 16 tiks atainotas 1944. gada aizsardzības kaujas Kurzemē, kur piedalīsies aptuveni 80 dalībnieki, pastāstīja Normunds Jērums, biedrības "Latviešu karavīrs" vadītājs.
Foto: Publicitātes foto

Abas kauju imitācijas norisināsies pļavā pie Tērvetes pilskalna, apmeklētājiem būšot iespēja vērot, filmēt un fotografēt. Pasākumu organizē biedrība “Latviešu karavīrs”, kura pēdējo desmit gadu laikā ir piedalījusies daudzu vēsturisko filmu uzņemšanas procesā. Kauju rekonstrukcijās piedalīsies arī citi rekonstrukcijas klubi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kas papildinās pasākuma tehnisko nodrošinājumu un specefektu - kaujas ainu izveidi, lai skatītājiem tas paliktu atmiņā kā neaizmirstams piedzīvojums.

Foto: Publicitātes foto

Abu kauju starplaikos paredzēta militāras tehnikas, Otrā pasaules kara vieglo un smago transportlīdzekļu, un ieroču ekspozīcijas apskate, 20. gadsimta perioda karavīru formas tērpu ar uzkabi un ieročiem uzlaikošana, par atsevišķu samaksu būs iespēja izšaut no dažādu veidu salūtieročiem.

Ieeja pasākumā: pieaugušajiem 3 eiro; skolēniem 2 eiro; bērniem - bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!