Foto: Vida Press
Vai tas būtu klēpju sunītis, liels, pinkains „lācis”, murrājošs kaķis, bet varbūt jūrascūciņa - dodoties tuvākā vai tālākā braucienā, ikviens mājdzīvnieka īpašnieks ir saskāries ar jautājumu, ko darīt ar savu mīluli? Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir apkopojis informāciju par vietām, kur četrkājainais draugs būs tikpat gaidīts, kā to īpašnieki.

Laimīgs ceļotājs ir paēdis ceļotājs – šim teicienam seko ikviena iestāde Valmierā, kurā iespējams ieturēt gardu maltīti. Tomēr ēdiens labāk garšo drauga kompānijā, arī četrkājaina drauga. Viesus ar mājdzīvniekiem labprāt uzņem džeza klubā–restorānā „Parks”, kafejnīcā „Jauna Saule”, traktierī–picērijā „Liepziedi un Rozmarīns”, viesnīcas „Wolmar” restorānā „Agnese”, jaunatvērtajās kafejnīcās „Aurora” un „Elephant”, restorānā „La Garsa”, kā arī Valmiermuižas virtuvē, Valmiermuižā. Rūpējoties par mīluļa labsajūtu, kamēr gaidīsiet savu maltīti, tikšot piedāvāts arī ūdens sunim.

Viesiem ar mājdzīvniekiem draudzīgi ir arī Valmieras tūristu piesaistes objekti. Uz pasaulē vienīgā Gaujas tramvaja klāja kapteinis labprāt sveicina arī četrkājainos pasažierus. Savukārt mākslas „Galerijas Laipa” vadītāja Karlīna Cercina uzsver, ka dzīvniekiem patīk baudīt mākslu tikpat ļoti kā cilvēkiem, un piebilst, ka vismaz viens četrkājainais ik reizi ierodas arī uz kādu no izstāžu atvēršanas svētkiem. Bet, ja vēlaties iegādāties kādu Valmieras apkārtnē darinātu rokdarbu izstrādājumu, būsiet laipni gaidīti Beverīnas amatnieku tirgotavā. „Ja plānojat doties Valmieras drāmas teātra aizkulišu ekskursijā, bet savu mīluli mājās atstāt negribas – droši nāciet kopā!” mudina ekskursiju vadītājs Arnolds Osis. Apmeklētājiem ar mājdzīvniekiem ir atvērts arī atpūtas komplekss „Avoti” un Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks.

Gadījumā, ja Valmieras apskatei plānojat veltīt vairāk par vienu dienu, par papildu samaksu viesus ar mājdzīvniekiem uzņem viesnīca „Wolmar”, viesnīca „Naktsmājas”, „Stadiona viesnīca”, viesnīca „Vidzeme” un viesu māja „Luca”. Samaksa par mājdzīvnieku meklējama viesnīcu cenrāžos.

Arī Valmieras Tūrisma informācijas centrs Rīgas ielā 10 savās plašajās telpās labprāt apkalpos viesus, kuri pilsētu ir ieradušies iepazīt kopā ar saviem četrkājainiem draugiem.

Viesojoties ar mājdzīvnieku Valmierā, ir jāzina, ka Valmieras pilsētas centrā, Vecpuišu parkā, skvēros Tērbatas ielā 6 un Stacijas ielā 2, kā arī J. Daliņa pludmalē mājdzīvniekam jāatrodas pavadā. Savukārt pārējā teritorijā mājdzīvnieks bez pavadas drīkst atrasties tādā attālumā, kādā īpašnieks spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību. Valmieras pilsētas pārstāve Veronika Časnoviča
gan atgādina, ka mājdzīvnieka saimnieks ir atbildīgs par savu mīluli un tā uzvedību sabiedriskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!