Foto: Oskars Jūra
Pavasarī aizvien vairāk uz ielām var manīt velosipēdistus, pastaigu mīļotājus vai cita veida aktīvās atpūtas piekritējus, tāpēc brīvdienās tiek meklētas vietas, kur atpūsties svaigā gaisā. Vari apsvērt došanos uz Kurzemes pilsētu Ventspili, kurā izbaudīt gan pastaigas parkos, gan priežu mežos, izmēģināt veloceliņu tīklu, doties uz zilā karoga pludmali u.c.

Staldzenes stāvkrasts

Nedaudz ārpus pilsētas robežām atrodas unikālais Staldzenes stāvkrasts – viena no ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotākajām pastaigu vietām ar iespaidīgu jūras stāvkrastu. Šeit vēl joprojām zvejnieki iet jūrā! Pastaigas noslēgumā Staldzenes stāvkrastā ir iespēja baudīt arī skaistu saulrietu.

Foto: Oskars Jūra

Iecienītākās pastaigu vietas

Foto: Oskars Jūra

Viena no ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītākajām pastaigu vietām ir Reņķa dārzs – pastaigas laikā iespējams apskatīt interesantus un iespaidīga izmēra vides objektus, kas varētu patikt bērniem. Tāpat varat arī paņemt līdzi pledu, groziņu ar sviestmaizēm un parkā baudīt pikniku. Reņķa dārzs ir piemērota vieta arī reizēs, kad gribas doties skrējienā svaigā gaisā.

Foto: Oskars Jūra

Tiem, kuri pastaigas laikā vēlas sajust arī jūras klātbūtni, Ventspilī var doties uz Jūrmalas parku, kura teritorijā atrodas Džungļu taka ar atrakcijām bērniem, kā arī Enkuru taka, kurā var apskatīt Baltijā lielāko enkuru ekspozīciju. Lielākais enkurs ir 23 tonnas smags, sešus metrus augsts un četrus ar pusi metrus plats.

Foto: Oskars Jūra

Vēl pastaigu laikā pavērsies daudzveidīgās pilsētas strūklakas, kas ne tikai priecē acis, bet spēj arī veldzēt siltākās dienās.

Pilsētas iepazīšana ar velosipēdu

Foto: Oskars Jūra

Priežu mežu un pludmales burvība

Foto: Dzintra Jūra
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!