Ja citur pavasara atnākšana parasti saistās ar putnu dziesmām un pirmajiem ziediem, tad kuldīdzniekiem galvenā zīme, ka ziema pagājusi ir vimbas, kas lec rumbai pāri. Šogad zivis sākušas "lidot" jau marta otrajā pusē.

Kā pastāstīja Kuldīgas tūrisma informācijas centrā, vimbas lēks vēl visu aprīli. "Īpaši, kad ir saulaināka diena, zivis lec daudz. Aprīļa vidū, parasti ap padsmitajiem, divdesmitajiem datumiem, ir visvairāk. Šogad varam jau marta beigās novērot pirmās zivis, un noteikti vēl pāris lēks arī maija sākumā. Zivis lec divreiz gadā – arī novembrī, bet tad daudz mazāk, nekā pavasarī."

Lūk, neliels ieskats šajā ikpavasara notikumā, ko izdevies iemūžināt Inesei Kronei.

Katru pavasari Kuldīgā labāko nārsta vietu meklējumos dodas vimbas, kuras saskaras ar dabīgo šķērsli – 240 metrus plato Ventas rumbu. Pārvarēt to spēj tikai retā zivs, bet šie mēģinājumi izvēršas par izrādi pilsētas viesiem. "Nu dažas siltas un saulainas dienas ir aizvadītas un Kuldīgas "akrobātes" ir sākušas savu ikpavasara deju," teikts "Visit.Kuldiga" profilā "Facebook".

Aprīļa pēdējā nedēļas nogale jau tradicionāli kļuvusi par laiku, kad pilsētā tiek svinēti arī vimbu svētki – vērienīgais pavasara palu šovs "Lido zivis Kuldīgā". Šogad tas notiks 29. aprīlī.

Lūk, cik aktīvi zivis lēca pērn.

Ko apskatīt gleznainajā Kuldīgā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!