"Delfi Aculiecinieks" Jevgenijs Luhnevs iesūtījis paša veidotu video, kurā redzams, kā raksta autors, "mans brīnišķīgais rajons Purvciems". Ar dronu filmētais video tiešām parāda Purvciemu visai romantisku un vitālu. Video uzņemts šī gada sākumā, kad zemi vēl klājis sniegs un dienas bijušas pavisam īsas.

Ieskats Purvciema vēsturē

Vācietis Johans Bernhards Fišers bijis Krievijas ķeizarienes Annas Ivanovnas un viņas troņmantnieka Ivana VI personiskais ārsts un Krievijas Ārstniecības pārvaldes galvenais ārsts. 1742. gadā, tronī nākot carienei Elizabetei, Fišers pārcēlies uz Pierīgu un uzcēlis necilu muižiņu necilā vietā netālu no Grīziņkalna, kur tolaik zeme bijusi purvaina, bet vidū pacēlusies sena smilšu kāpa. Fišera muižiņa atradās aiz smilšu kalna, kur pletās Hausmaņa jeb Husmaņa purvs – tagadējais Purvciems, teikts "Apkaimes.lv". Tolaik tur dzīvojuši vien daži brīvzemnieki, bet vārdu Purvciems gan lietot sāka tikai 19. gadsimta beigās.

Rīgas teritorijai oficiāli daļu tagadējā Purvciema pievienoja 1828. gadā, bet pārējo tikai 20. gadsimta 20. gados.

Vecā Hausmaņa purva platība bija aptuveni 60 hektāri, bet tā neapbūvētā daļa vēl 50. gados izmantota kā Rīgas pilsētas izgāztuve, teikts portālā "Cita Rīga". 30. gados tur sākta apbūve, bet padomju laikā, īpaši 70. - 80. gados, Purvciems apbūvēts krustu šķērsu, tur uzcelti tādi zināmi objekti kā Mēbeļu nams, veikals "Minska", skolas, Deglava un Zemitānu tilti.

Pašlaik par Purvciemu pierasts dēvēt teritoriju starp Ieriķu, Lielvārdes, Augusta Deglava un Kroņu ielu līdz dzelzceļa sliedēm.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!