Foto: Publicitātes attēli
Ja ir vēlēšanās pakāpties augstāk un pārredzēt ainavisko Latvijas dabu no neierastiem augstumiem, pavisam noteikti vērts doties uz kādu no skatu torņiem. Un kāpēc gan neizmantot iespēju un neaplūkot kādu būvi, kas tapusi šajā gadā? Lūk, četras vietas, kur sajust dabas burvību un to, ka visa pasaule ir pie kājām.

Baldonē

Šis tornis atrodas vienā no Riekstukalna jaunākajām nogāzēm – vietā, kur paveras unikāla Latvijas dabas un arī galvaspilsētas ainava. No skatu torņa ir iespējams labi redzēt Rīgas nozīmīgākās augstceltnes, kā arī Baldones un tuvāko kaimiņu novadu zaļos pakalnus. Ikdienā steidzīgie šeit var rast mieru un klusumu, ko sniedz ne tikai Latvijas bagātīgās dabas ainava, bet arī putnu čalas un svaigais meža gaiss.

Tornis, kas tika nodots ekspluatācijā 2018. gada 16. jūlijā, ir publiska infrastruktūra un novada iedzīvotājiem un tūristiem ir pieejams bez maksas.

Kā skaidroja "Riekstu kalns" pārstāvji, tornis ir pirmā daļa no Riekstukalna vasaras jaunā piedāvājuma. Viņu plānos ir attīstīt Riekstukalnu kā aktīvās atpūtas kompleksu, kas ir pieejams apmeklētājiem ierastajā veidolā gan ziemā, gan arī vasarā.
  • Ko vēl apskatīt Baldonē, meklē šeit.

Brocēnu novadā

Foto: Publicitātes attēli

Uzkāpt skatu tornī un pārredzēt burvīgo apkārtni no augšas tagad iespējams arī Brocēnu novadā. Turklāt, noteikti jāizceļ tas, ka šis skatu tornis ir pat ļoti ainaviskā vietā.31. jūlijā tika atklāts 18 metrus augstais koka skatu tornis, kas atrodas Cieceres pagastā, Brocēnu novadā. Īpašu šo skatu torni padara tas, ka no tā iespējams lūkoties uz Cieceres ezeru, kas izpleties tuvējā apkārtnē. Skatu tornī vienlaicīgi var atrasties ne vairāk kā 15 cilvēki.
Jāizceļ arī turpat labiekārtotā atpūtas vieta ar galdu, soliem un ugunskura vietu, kur atpūsties varēs ikviens jaunā tūrisma objekta viesis.

Jelgavā

Foto: Publicitātes attēli


Savvaļas zirgu, putnu, divu upju un pilsētas panorāmas vērošanai Lielupes palienes pļavās, kas ir aizsargājama dabas teritorija, Jelgavā izveidots skatu tornis.

Skatu tornis, kuram blakus ir arī labiekārtota piknika vieta, ir 19,2 metrus jeb sešus stāvus augsts, kurā līdz augšējam skatu laukumam ved koka kāpnes. Skatu tornī vienlaicīgi var atrasties ne vairāk kā 15 personas, bet torņa pirmajā līmenī var iekļūt arī cilvēki ar kustību traucējumiem.
No skatu torņa sākas 3,2 kilometrus gara Veselības taka Pils salas ziemeļu virzienā, kas piemērota pastaigām, nūjošanai un velobraukšanai.

  • Ko vēl interesantu un jaunu aplūkot Jelgavā, meklē te.

Alūksnē

Foto: Alvits Grīvnieks


Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā braši izslējies Dēliņkalna skatu tornis, kas nu jau ir trešais skatu tornis novadā. Dēliņkalns ir augstākais Alūksnes augstienes paugurs, kura absolūtais augstums pēc Dabas aizsardzības pārvaldes datiem sasniedz 271,5 metrus, relatīvais augstums – vairāk nekā 70 metru. No kalna dienvidu nogāzes paveras skaista, mežiem apaugušu pauguru un pļavu mozaīkainava.

Dēliņkalna skatu tornis ir 27 metrus augsts, un tā virsotnē atrodas skatu platforma ar binokli. Tornis ir aprīkots ar apmeklētāju skaitīšanas ierīci. Savukārt pie ceļa, kas ved uz torni, izbūvētas labierīcības, izvietots informatīvais stends un izveidots automašīnu stāvlaukums.
Foto: Alvits Grīvnieks

  • Kādus tūrisma objektus vēl piedāvā Alūksnes novads, meklē te.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!