Foto: Publicitātes foto
Ziemeļlatgale ir bagāta ar mežiem un dabas resursiem, taču šis tie nav pietiekami apzināti un atklāti ne iedzīvotājiem, ne potenciālajiem ceļotājiem. Lai veicinātu dabas vērtību atpazīstamību Ziemeļlatgalē, nākamā gada tūrisma sezonai tiks izveidots tūrisma ceļvedis "Loba doba Zīmeļlatgolā", kurā tiks apkopota informācija par dabas teritorijām, īpaši izceļamām ainavām un skaistām vietām atpūtai, velotūristiem noderīga informācija, kā arī pasākumi, kas saistīti ar dabu un, protams, ieteikumi videi draudzīgai atpūtai, pastāstīja Inga Bernāne, Kārsavas novada tūrisma organizatore.

Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija ir apstiprinājusi Rugāju, Balvu, Kārsavas, Baltinavas un Viļakas novadu pašvaldību kopprojektu "Loba doba Zīmeļlatgolā jeb Atklāj dabas pētnieku sevī!", kura mērķis ir Ziemeļlatgales dabas vērtību atklāšana, godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi.

Svarīgs ieguldījums tūrisma jomas attīstībā būšot piecu vides instalāciju objektu uzstādīšana katra novada teritorijā. Vides instalāciju objekti paredzēti kā četru dabas stihiju atspulgi, kas ir uguns, ūdens, gaiss, zeme un tiks iekļauti tūrisma maršrutā kā īpaši apskates objekti jaunajā dabas ceļvedī. Vides instalāciju objekti, kas simbolizē dabas neaptveramo spēku un skaistumu, darīs Ziemeļlatgali par vēl interesantāku un pievilcīgāku ceļojuma galamērķi, uzskata projekta autori.

Savukārt visa gada garumā Rugāju, Balvu, Kārsavas, Baltinavas un Viļakas novados tiks organizēti vides apziņu veidojoši pasākumi visām paaudzēm, lai palīdzētu Latvijas iedzīvotājiem atklāt Latvijas dabas skaistumu no jauna. Projekta realizācijai piešķirtais finansējums ir 52 tūkstoši eiro un apstiprinātās aktivitātes plānots īstenot līdz 2017. gada septembrim.

Ziemeļlatgales pašvaldības ir noslēgušas sadarbības līgumu par kopēju un mērķtiecīgu darbību, lai veicinātu tūrisma attīstību Ziemeļlatgalē. Dabas tūrisma un velo tūrisma attīstība Ziemeļlatgales teritorijās tiek izvirzīta kā prioritārs uzdevums tūrisma izaugsmei un ilgtspējai.

Projekts "Loba doba Zīmeļlatgolā jeb atklāj dabas pētnieku sevī!" veltīts Latvijas simtgadei. Projektu finansē Latvijas vides aizsardzības fonds un atbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!