Krivoklatas pils Čehijā ir gluži kā materializējusies pasaku grāmatas ilustrācija. Šis viduslaiku cietoksnis ir lieliski saglabājies un mūsdienās tur var gan apskatīt interesantu ekspozīciju, gan ielūkoties grandiozā bibliotēkā ar vairāk nekā 52 tūkstošiem grāmatu sējumu, gan apskatīt mākslas galeriju. Turklāt no 30. septembra līdz 1. oktobrim pilī notiks vērienīgs viduslaiku festivāls, informē Čehijas tūrisma aģentūra "Czech Tourism".

Krivoklatas pils ir valsts nozīmes kultūras piemineklis. Ekskursijas laikā pilī var apskatīt gan gotikas stila kapelu, gan Karalisko un Bruņinieku zāli ar viduslaiku gotiskām gleznām un skulptūrām, jau minēto Firstenburgas bibliotēku, kas pārsteidz ar vērienīgo krājumu, kā arī bagātīgo Firstenburgas muzeju un mākslas galeriju. Apmeklētāji tiek vesti arī uz pils cietumu un moku kambari, kā arī monumentālo torni ar spocīgu kolekciju, tāpat ir iespējams pastaigāties pa pils vaļņiem. Huderka tornī ik pa laikam notiek arī izstādes.

Šī slavenā Čehijas karaļa pils bijusi viena no greznākajām viduslaiku rezidencēm. Tomēr ar laiku tās nozīme mazinājusies, kādu brīdi tajā bijis pat federālais cietums, tā vairākkārt cietusi ugunsgrēkos, līdz 1929. gadā atkal atjaunota.

Tieši par viduslaikiem jeb pils zelta laikmetu vairāk var uzzināt un to izbaudīt viduslaiku festivālā, kas gluži vai ļauj ceļot atpakaļ laikā.

Festivālā "Křivoklání" notiek gan dažāda veida izrādes, ar paukošanās ainām, teatrāliem uzvedumiem, viduslaiku paražu izrādīšanu un amatniecības demonstrēšanu. Tāpat tajā tiks sniegts arī detalizēts un visai šausminošs spīdzināšanas un nāvessodu metožu apraksts. Par to visu stāstīs bende.

Kā jau kārtīgos svētkos, arī šajos neiztikt bez amatnieku tirdziņa, darbosies vairākas tavernas, kur varēs nogaršot medu, karstvīnu, sļivovicau, grauzdētu bekonu, desiņas, kūkas un pat Turcijas medu.

Vairāk informācijas: www.krivoklat.cz

Ja plānojat ceļojumu uz Čehiju, vairāk par tās apskates vietām un maršrutiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!