Foto: SIXT publicitātes foto

Latvijā arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas pavadīt brīvdienas ar ģimeni un draugiem, dodoties apskatīt Latvijas kultūrvēstures bagātību, nesteidzīgi izbaudot lauku tūrismu vai piedzīvojot aktivitātes dabā. Sixt auto noma sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamentu izstrādājusi 4 maršrutus, iekļaujot visus četrus Latvijas reģionus – Latgali, Kurzemi, Vidzemi un Zemgali, ko izbraukuši arī sabiedrībā zināmi cilvēki, aicinot ikvienu apceļot Latviju.

Piedaloties kampaņā "Latvija 4 nedēļas nogalēs" vairākas sabiedrībā zināmas personas tika aicinātas doties 2 dienu braucienā, apceļot Latvijas reģionus un dalīties sajūtās ar saviem sekotājiem sociālajos tīklos un visu Latvijas sabiedrību. Par to, kur viesojās un ko par konkrētajām vietām domā kampaņas dalībnieki - var atrast pēc tēmtura #ApceļojuLatviju sociālajos tīkos.

Lai pārliecinātos, ka Latvija piedāvā vēl neatklātus noslēpumus un pārsteigumus – apceļot Latviju piekrita populārā dziedātāja Samanta Tīna, skaistais fitnesa pāris Juta un Gints Valdmaņi, atraktīvie TV24 raidījumu vadītāji – Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš, kā arī dzīvespriecīgā LTV1 Rīta Panorāmas vadītāja Linda Krūmiņa.

Populārā dziedātāja Samanta Tīna braucienā devās uz Kurzemi vienu no zaļākajiem Latvijas reģioniem. Baltijas jūras / Liepājas virzienā Samanta devās, piestājot vairākās tikai gardēžiem zināmās pieturvietās kā Meduspils un Lāču maizes ceptuve, taču visvairāk Samantai paticis pilsētas Liepājas šarms un burvība. "Līdz šim Liepāju biju iepazinusi tikai pavisam nedaudz, bet pēc šī brauciena esmu iemīlējusi Liepāju pamatīgi un pa īstam. Tās cilvēki un sajūtas, ko izjutu, paliks atmiņā vēl ilgi. Un tas vējš..., " smaidot, braucienu atminas Samanta. Skrundas muiža, Liepājas kartingu halle, Karostas cietums, Pāvilosta un smilšu alas Kuldīgā veidoja gana kontrastainu kopējo iespaidu, ļaujot divu dienu laikā piedzīvot visu sajūtu gammu.
Ar Kurzmes pilno brauciena maršrutu var iepazīties Sixt mājas lapā http://ej.uz/ApcelojuKurzemi


Uz Latgali devās LTV1 Rīta panorāmas vadītāja Linda Krūmiņa ar ģimeni. Braucienam Linda piekritusi, jo Latgale viņai asociējas ar vēl neatklāto un nepieradināto Latvijas daļu. Līvānu stikla muzejs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Lielā Liepu kalna skatu tornis, Pūdnīku skūla un, protams, Aglonas bazilika ir tikai daži no iekļautajiem apskates objektiem. Lindai no brauciena visvairāk atmiņā palicis pa ceļam uz Latgali esošais izklaides parks "Avārijas Brigāde", kur var satikt slavenās multfilmas varoņus un nofotografēties ar tiem. Par braucienu Linda saka: "Tā bija fantastiska iespēja izvēdināt galvu no galvaspilsētas trokšņiem un steigas. Zilo ezeru zeme ir patiesi viesmīlīga, un ar interesantām pieturvietām ceļš nemaz nešķiet tāls."

Ar Latgales brauciena maršrutu var iepazīties Sixt mājas lapā http://ej.uz/ApcelojuLatgali



Latvijā zināmākais fitnesa pāris Juta un Gints Valdmaņi izvēlējās doties uz Vidzemi dēļ kultūrvēsturiskās bagātības, kas piemīt šim reģionam – Dikļu pils vēsture vairāku gadsimtu garumā kontrastā ar Padomju slepenajiem bunkuriem; Ungurmuiža, Valmiermuiža un Cēsu pils katra ar savu ierakstu Latvijas vēsturē; pa vidu dabas baudījums un aktīvā atpūta Sajūtu parkā Valmierā, Siguldas Tarzānu parkā un Rāmkalnos. Un, protams, Imanta Ziedoņa vasaras rezidences apmeklējums. Viņu ceļš veda cauri vairākām kultūrvēsturiski nozīmīgām vietām, bet vissiltākās atmiņas pārim atstājis aktīvās atpūtas kompleksa "Rakši ZOO" apmeklējums. "Šis parks ir īpaši relaksējošs un sirsnīgs dēļ mīlīgajiem dzīvniekiem. Jutāmies īpaši pacilāti, izvedot pastaigā dzīvnieciņus – viņu klātbūtne sniedz īpašas sajūtas un dabisku prieku", tā parka apmeklējumu vērtē pāris.

Ar Vidzemes pilno brauciena maršrutu var iepazīties Sixt mājas lapā http://ej.uz/ApcelojuVidzemi


Zemgales virzienā devās Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš no TV24 ar draugiem. Jaunie un aktīvie ceļotāji brauciena laikā ieslīga Zemgales pasaku valstībā ļaujoties piedzīvojumam Tērvetes dabas parkā; atklāja nesen rekonstruēto Berķenes muižu; atgriezās vairākus gadsimtus senā vēsturē Jaunpils pilī, lai aizmirstu par saspringto ikdienu un uz mirkli pazustu gleznainākajos Latvijas pieturas punktos. "Pavadīt laiku ar draugiem vienmēr ir liels prieks, bet ja tas tiek darīts īpaši izplānotā maršrutā – to darīt ir daudz vieglāk un paspēt apskatīt var daudz vairāk," atzīst Lelde un Aivis.

Ar pilno brauciena maršrutu var iepazīties Sixt mājas lapā http://ej.uz/ApcelojuZemgali


Latviju var pielīdzināt visām četrām debespusēm – tik dažāda tā ir. Kurzeme, Latgale, Vidzeme un Zemgale – katra ar savu šarmu un raksturu, ko veido iedzīvotāju paradumi, dabas un pat laikapstākļu atšķirības. Kopējā Latvijas sajūta rodas, piedzīvojot dažādās garšas, smaržas, reljefa atšķirības un, galvenokārt, iepazīstot vietējos cilvēkus, kas veido šo kolorītu. Visi braucienu dalībnieki atzina, ka mums ir tik daudz skaistu, vienreizēju, zināmu un ne tik zināmu vietu. Arī tikai divu dienu brauciens var sniegt pietiekamu ieskatu, lai izjustu konkrētā reģiona būtību, izrautos no saspringtās ikdienas un ar jaunu iedvesmu un dzīves sparu atgrieztos, lai turpinātu iesākto.

Tapušos maršrutus aicināts izmēģināt ikviens, kas vēlas atklāt jaunus apvāršņus un gūt paliekošus iespaidus, pārliecinoties, ka arī mūsu mazajā Latvijā ir daudz vietu, ko vērts redzēt. Tajos iekļauti gan zināmi un jau iecienīti apskates objekti, kā arī tikko jaunatklātas vietas – ceļotājiem atliek tikai pieteikt savu vizīti. Izvēlēto maršrutu var papildināt vai saīsināt pēc saviem ieskatiem.

Projekta ideja ir parādīt, ka nedēļas nogale vai divas brīvas dienas ir pietiekami, lai dotos ekskursijā uz kādu no Latvijas reģioniem un gūtu ne vien atpūtu no ikdienas darbiem, bet arī jēgpilni pavadītu laiku ar ģimeni vai draugiem, iepazīstot mūsu pašu zemi. Tā kā būtisks aspekts, lai brauciens būtu izdevies, ir plānošana, vēlējāmies šo atvieglot un piedāvāt gatavus maršrutus. Viss kas jādara ceļotājiem – jāveic rezervācijas vietās, kur tas nepieciešams un var doties ceļā! Vairāk par projektu Sixt auto nomas mājas lapā: www.sixt.lv/ApcelojuLatviju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!