Foto: Publicitātes foto
Brauc ciemos – te ir zivis! Vasara turpinās un ceļojumi nebeidzas! Ar tādiem moto zvejnieki un zivju kūpinātāji no Lapmežciema līdz pat Bērzciemam atkal aicina ciemos ikvienu Latvijas iedzīvotāju augusta beigās. Vēl viens nedēļas nogales izbraukums, lai iepazītu piekrastes dzīvi, kas Tukuma piekrastē tiek organizēts nu jau trešo vasaru.

Sestdien, 26.augustā, vairākas zvejnieku sētas un zivju pārstrādātāji – kūpinātāji un visādu zivju delikatešu radītāji (vienkāršāk sakot – zivenieki), kā arī kultūrvēstures objekti aicinās ciemos pie sevis, izrādīs sētu un pastāstīs, kā kūpinājuši agrāk un kūpina šodien zivis Lapmežciemā, Klapkalnciemā, Ķesterciemā, Engurē un Bērzciemā. Neizpaliks arī zivju degustēšana un mielošanās ar zivju zupu.

Diena veidosies tāda kā "ciemošanās piekrastē". Par piekrastes dzīves iepazīšanu un zivju degustēšanu būs parūpējies ģimenes uzņēmums IK "Reinis B" Lapmežciemā, IK "Stubiņš" un bārs "Pludmale" Klapkalnciemā, SIA "Branga" un jauniešu mītne-hostelis "Pludmalis" Ķesterciemā, Indras Zariņas zvejnieku sēta "Skaras" un IK "Oskars Celkarts" - Ivetas un Oskara Celkartu zvejnieku sēta "Dieniņas" Bērzciemā, kā arī Lapmežciema muzejs un māksliniece Iveta Meiere, "Saieta nams" Engurē un pludmales bārs "Dzintarkrasts" Lapmežciemā. Būs iespēja iepazīties ar īstām zvejnieku sētām un piedalīties sīkzivju vada vilkšanā un zivju sugu noteikšanā, kā arī apmeklēt vietējos zivju kūpinātājus, nobaudīt viņu ražojumus un, protams, aktīvi palustēties un nopirkt ko gardu, kas tepat piekrastē gatavots.

Ja pa dienu zivis vairāk negribēsies i' ne redzēt, ja laikapstākļi vien ļaus, protams varēs laiskoties arī pludmalē vai doties izziņā pa dabas un kultūrvēstures vietām. Tepat piekrastē ir atrodams gan dabas parks "Engures ezers", gan plašais Ķemeru nacionālais parks ar savām daudzveidīgajām takām.

Savukārt vakarā, tumsai iestājoties, aicināsim nebraukt mājās, bet palikt tepat jūras krastā, lai kopīgi svinētu Senās Uguns naktis. Lielie ugunskuri šoreiz mūspusē tiks iekurti Engurē, Klapkalnciemā un Lapmežciemā. Plašāks pasākums iecerēts Engurē pie Dienvidu mola. Te lielo ugunskuru iedegs pulksten 20:30, bet visus viesus izklaidēs dziesminieks Ēriks Loks, radošā apvienība "Bulciņa" un deju grupa "Reda". Nu jau ierasts, ka vakara noslēgumā te vērojams arī uguns šovs.

Domājam, ka šī nedēļas nogale būs brīnišķīgs vasaras noslēguma un atvasaras sākuma ceļojums. Tāpēc nesēdi mājās – brauc ciemos!

Vairāk informācijas par akciju "Brauc ciemos – te ir zivis!" lasīt šeit.

Atbalsta: SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs" Tukuma nodaļa un Tukuma tūrisma informācijas centrs

Foto no piekrastes zvejnieku un LLKC Tukuma nodaļas arhīva:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!