Foto: Shutterstock.com

Ceļojumi, protams, ir ļoti dažādi – sākot ar luksusa klases kruīzu, kurā iekļauts pilnīgi viss (no izsmalcinātām ēdienreizēm līdz operas apmeklējumam) un beidzot ar paša izplānotu un īstenotu piedzīvojumu, visu nepieciešamo saliekot mugursomā un iegādājoties vien transporta biļeti vienā virzienā. Šajā rakstā par to, kādas preces tūrismam un ceļošanai nepieciešamas, ja esi nolēmis doties paša izplānotā ceļojumā!

Viss sākas ar piemērotu mugursomu

Lai ko arī tu neizvēlētos ņemt līdzi savā ceļojumā, bez somas neiztikt. Un, ja daudz pārvietosies ar kājām, izvēle ir visai vienkārša – tev vajadzīga ceļošanas mugursoma. Taču pirms tās iegādes nepieciešams padomāt par:

  • somas ietilpību – pārāk liela mugursoma būs smaga un neparocīga, savukārt pārāk mazā gluži vienkārši nevarēsi salikt visas nepieciešamās lietas. Vērā jāņem arī mugursomas nēsātāja augums un fiziskā kondīcija, jo ne katrs varēs panest, piemēram, pilnu 90 litru mugursomu. Savukārt, ja ceļojot tu mēdz pārvietoties ar lidmašīnu, iesakām pievērst uzmanību arī tam, vai mugursomas izmēri būs piemēroti, lai to izmantotu kā rokas bagāžu;
  • somas materiālu – ceļojot ar mugursomu, ir svarīgi, lai pēkšņas lietusgāzes netiktu līdz somā esošajam saturam, jo nav nekā nepatīkamāka kā viscaur izmircis maiņas apģērbs vai slapji dokumenti. Šī iemesla dēļ ir vērts investēt mugursomā, kas izgatavota no ūdensnecaurlaidīga materiāla. Vēl viena opcija – iegādāties apvalku, kas aiztur mitrumu. Savukārt, ja mēdz doties ceļojumos arī neskartā dabā, ieteicams izvēlēties mugursomu ar pastiprinātu aizsardzību pret nodilumu;
  • somas nodalījumiem – lai viss ceļojumā nepieciešamais būtu ērtāk atrodams, iegādājies somu ar vairākiem nodalījumiem;
  • somas uzbūvi – ja ar somu pārvietosies vairākus kilometrus dienā, tu jutīsi ne tikai tajā esošos kilogramus, bet arī to, cik kvalitatīva ir tās uzbūve. Lai somas pārnēsāšana būtu maksimāli ērta, izvēlies somu ar biezu polsterējumu muguras daļā un uz lencēm. Savukārt gurnu un krūšu siksna palīdzēs somu nofiksēt.

Kad piemērotākā mugursoma izvēlēta, laiks nākamajam solim – atrast preces tūrismam un ceļošanai, ko tajā ievietot!

Foto: Shutterstock.com

Ceļojot savvaļā, bez telts, guļammaisa un matrača neiztikt

Kas ir ērtākais nakšņošanas veids, dodoties ceļojumā? Protams – nakts viesnīcā, kurā tevi sagaida silta sega, duša, mīksta gulta un minibārs. Taču interesantāks noteikti būs ceļojums ar nakšņošanu teltī un guļammaisā. Bet vai zini, kā izvēlēties piemērotu telti un guļammaisu?

Pirmkārt, vērā jāņem personu skaits, kas telti izmantos. Mazāku telšu priekšrocība ir neliels svars un izmērs, taču, ja ceļo draugu kompānijā vai ar ģimeni, pievērs uzmanību tam, lai teltī būtu pietiekami daudz vietas gan cilvēkiem, gan līdzi paņemtajām mantām. Ļoti svarīgs faktors, protams, ir arī ūdensizturība, kas teltīm tiek norādīta gan grīdai, gan jumtam. Un, ja ar mugursomu grasies pārvietoties lielāko ceļojuma daļu, noteikti nepažēlo naudu, lai iegādātos vieglāku telti – Tavs ķermenis pēcāk noteikti būs pateicīgs!

Savukārt, runājot par guļammaisiem, pats galvenais parametrs, protams, ir temperatūra, kurā to paredzēts izmantot. Tāpat pievērs uzmanību tam, cik garš ir konkrētais guļammaiss, bet raugoties no praktiskuma viedokļa, labāk izvēlies tumšas krāsas guļammaisu – uz tā gluži vienkārši nebūs redzams katrs mazākais pleķītis.

Neiztikt, protams, arī bez matrača vai paklājiņa. Augstākam komforta līmenim noderēs piepūšamie matrači, taču rēķinies, ka tie mēdz būt smagāki, kā arī pirms izmantošanas tos nepieciešams piepūst, savukārt paklājiņu trumpis ir nelielais svars un ērtā izmantošana.

Foto: Shutterstock.com

Atceries par pirmās palīdzības komplektu!

Domājot par ceļojumu, diezin vai prātā uzaust tulznas, brūces, kā arī dažādas saslimšanas. Taču, lai kā to negribētos, reizēm ceļojuma laikā mēdz piemeklēt arī šādas ligas, tāpēc ne mazāk svarīgi ir atlicināt nedaudz naudas un mugursomas vietu pirmās palīdzības komplektam vai tā dēvētajai aptieciņai. Tajās parasti iespējams atrast plāksterus, pārsējus, šķēres, elastīgās saites un citus piederumus, kas palīdzēs vismaz īslaicīgi tikt galā ar dažādām traumām un brūcēm, taču neaizmirsti šo arsenālu papildināt ar dažādiem medikamentiem, piemēram, pretsāpju tabletēm, līdzekli pret gremošanas traucējumiem, pretsaaukstēšanās līdzekļiem. Bet, ja dodies uz kādu siltu un / vai kukaiņu iecienītu vietu, neaizmirsti par pretapdeguma krēmu un līdzekli pret moskītiem.

Kur iegādāties preces tūrismam un ceļošanai?

Tagad, kad esi uzzinājis, kā izvēlēties tieši tev piemērotāko ceļošanas sākuma komplektu, atlicis vien to iegādāties, tāpēc loģisks ir jautājums – kur to iespējams izdarīt visērtāk? Dažādas preces tūrismam un ceļošanai tu atradīsi viedveikalā "1a.lv" – šeit atrodamas ne tikai teltis, guļammaisi, matrači, mugursomas un pirmās palīdzības komplekti, bet arī ēšanas un dzeršanas piederumi, aukstumsomas, dzeršanas sistēmas, tūrisma pārtika un daudz kas cits.

Ienāc, izvēlies nepieciešamo un esi gatavs savam nākamajam ceļojumam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!