Foto: Publicitātes foto
Jau no seniem laikiem Tukums bijis populārs ar savu lepno Precību tirgu. Visi tam gatavojās un īpaši posās. Saimniekiem bija jādod brīvdienas saviem neprecētajiem kalpiem un strādniekiem, lai tie varētu doties uz šo gadatirgu. Vasaras vidus ir populārākais atvaļinājuma brīdis, tādēļ pilsētas svētkus šogad arī svinēsim te kā “Precību spēles Tukumā” - senas tradīcijas jaunās noskaņās!

Piektdiena, 14.jūlijs – Gatavošanās svētkiem

Piektdien, gatavojamies svētkiem! Pilsētas centrā - Brīvības laukumā būs svētku ieskaņas mirklis "Gaidot precību spēles..." ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem, savukārt Durbes estrādē - komponista Zigmāra Liepiņa 65 gadu jubilejai veltīts muzikāli krāsains uzvedums "Vajadzīga soliste" Durbes estrādē.

Sestdiena, 15.jūlijs – Izrādīšanās jeb saskatīšanās kā jau Precību tirgū nākas

Svētku atklāšanas koncerti Brīvības laukumā – romantiski par satikšanos un mīlestību. Dziedās Jānis Moisejs un Liene Šomase, Miks Dukurs, Varis Vētra un citi. Pilsētā būs skūpstu soliņi un mīlas arkas, mājražotāju un amatnieku darinājumu smukumtirdziņš. Mākslinieku iela ar radošām darbnīcām, mākslas darbu izstādēm un tirdziņiem atkal būs Harmonijas ielā. Pie RIMI būs mazie svētki bērniem ar spēlēm, rotaļām un radošajām darbnīcām. Savukārt Pils iela pārtaps par Kāzu ielu, kur pulcēsies tie, kas piedāvā pakalpojumus kāzu organizēšanai sākot no pirmskāzu ballītēm līdz pat mičošanai. Svētku gājiens solās būt īpašs - ar lielgabarīta transporta līdzekļu parādi.

Pauzera pļavās visus priecēs moto Freestyle šovs ar galvu reibinošiem akrobātiskiem lēcieniem gaisā ar krosa motocikliem. Piedalīsies gan jaunie Latvijas sportisti, gan pasaules MX PRO piloti – Artur Puzio (Polija), Robs Adelebergs (Spānija), Lukass Vaiss (Vācija) un citi. Šovu komentēs viens no labākajiem Latvijas MX PRO pilotiem Mārtiņš Aleksandrovičs un Ģirts Timrots.

Lielos vakara koncertus dziedās un spēlēs grupa "Klaidonis", Dināra Rudāne ar grupu "Rock 5 band", Fēlikss Ķiģelis, grupa "Astro'n 'out", bet dejas naktī spēlēs Dj Roberts Lejasmeijers un dziedās GACHO. Visas nakts garumā Tukuma baznīcās skatāmi multimediāli mākslas gaismas objekti "Gaismas, mūzikas un mīlestības apstarojošs pieskāriens".

Sestdienā tiks atklātas arī divas īpašas izstādes. Viena – "Nākamā pietura Tukums" būs par dzelzceļa satiksmi Rīga - Tukums, kas šogad svin savu 140 dzimšanas dienu. Savukārt otra – tukumnieku veidota par kāzām – "Kāzas toreiz un tagad".

Svētdiena, 16.jūlijs – Saderēšanas diena

Svētdienu sāksim ar tradicionālo SIA "Tukuma autoapmācības centrs" organizēto velobraucienu, šoreiz simboliski modinot guļošos. Kā sagatavoties braucienam? Noteikti sameklējiet un novietojiet uz velosipēda zvaniņu. Jo savdabīgāks, jo interesantāk.

Brīvības laukums šai dienā būs "Miera osta". Te ar īpašu programmu bērniem uzstāsies raidījums "KasTeEsTe". Laima Dimanta izdziedās savu koncertprogrammu "Tavam Sirdsmieram".

Rožu dārzā Sēmes pagasta "Rozītēs" baudīsim Ēdenes dārza atmosfēru, kur nu jau tradicionāli koncertēs radošā apvienība "Tev tuvumā" ar Aiju Andrejevu, Artūru Skrastiņu un Martu Kristiānu Kalniņu.

Tukuma lidlaukā iepazīsimies ar "Jūrmala Airport" muzeju Sky-Zoo un vērosim "BalticBees Jet Team" avio triku paraugdemonstrējumus. Te būs sastopams arī Mairis Briedis.

Svētku noslēgums Tukuma luterāņu baznīcā ar Ievas Kerēvicas un draugu koncertu "Par mieru dvēselē".

Pilna svētku programma atrodama šeit.

Kā jau dzīvē gadās, programmā dažādu iemeslu dēļ iespējamas izmaiņas, tādēļ sekojiet svētku lapai facebook @PrecibuSpelesTukuma un tiekamies 14.-16.jūlijā "Precību spēlēs Tukumā"!

Svētku organizatori: Tukuma novada pašvaldība

Svētku lieldraugi: "Clean-R", "InfoNet", "Skonto Plan Ltd.", "Strabag", "Baltais", InterBaltija"

Svētku atbalstītāji: "Jūrmala Airport", "Skrīne", "Tukuma Autoapmācības centrs", T/C "Tukums", "Aizdevums.lv", "Virši-A", Edgars Jekimovs, Ramona Grunte, Reinis Ziļevs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!