"Trešdien aptuveni ap plkst. 13:30 ar kolēģi ievērojām dīvainu lidmašīnas lidojumu. It kā nekas neparasts. Nodomājam, ka maina kursu vai griežas riņķī, bet kad sākām vērot, tad redzējām, ka lidmašīna visu laiku riņķoja, veicot lielus lokus. Intereses un ziņkāres mākti izdomājām piezvanīt uz '1188' un pajautāt, kas tā par lidmašīnu? Tur mums atbildēja, ka šobrīd nevienas lidmašīnas šajā rajonā neesot. Kas tā par lidmašīnu? Varbūt militārā?" norāda aculiecinieks Agris.

Latvijas armija informē, ka laikā no 30.septembra līdz 1.oktobrim noritēja NATO Gaisa spēku pavēlniecības Ramšteinā organizētie treniņlidojumi Baltijas valstu gaisa telpā. Galvenokārt Igaunijā, taču skāra arī Latviju. Te lielā augstumā trenējās ASV gaisa spēku uzpildes lidmašīna KC-153, kas redzams aculiecinieka sūtītajā video.

Latvijas armija aicina atsaukties aculiecinieku pa epastu latvijas.armija@gmail.com, lai saņemtu balvu.

Neparastu lidmašīnu 1.oktobrī virs Straupes, Pārgaujas novadā novērojis arī aculiecinieks Jaldis.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā - "Origo", "Alfa" un citos.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!