Lai gan Ukrainas valdība un prokrieviskie separātisti parakstījuši vienošanos par pamieru, Ukrainas pilsētas Mariupoles iedzīvotāji gatavojas karam, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Šķiet, ka pilsētā rit ikdienišķā dzīve – automašīnas brauc pa ielām, gājēji pārvietojas, bērni spēlējās spēļu laukumos, pat nedēļas nogalēs Mariupoles iedzīvotāji svin kāzas. Taču cilvēki gatavojas karam, viņi pagrabos šauj un uzkrāj pārtiku nedienām.

43 gadus vecais Aleksandrs ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja, ka viņš pagrabā uzkrāj: sērkociņus, sveces, kartupeļus, konservēto pārtiku un ziemas drēbes. Pagrabs ir šāviņu drošs un ierīkots kā patvērums viņam un viņa ģimenei.

Minētās preces Mariupolē kļūst arvien grūtāk iegādāties. Katru dienu veikalos ir garas rindas, daļa veikalu jau ir slēgti, tai skaitā trešdaļa veikalu pilsētas lielākajā iepirkšanās centrā.

Lai gan bankomāti darbojas, cilvēki uztraucas, ka drīz pilsētā vairs nebūs iespējams izņemt naudu.

Daudzi cilvēki, kas palikuši Mariupolē, ir gados veci, kuriem nav kur doties.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau vēstīja, ka kopš pamiera pasludināšanas 5.septembrī Ukrainas bruņotie spēki Austrumukrainā apšaudīti 166 reizes.

Ukrainas valdības un prokremlisko kaujinieku pārstāvji 5.septembrī Minskā parakstīja vienošanos par pamieru, kas joprojām ir spēkā, lai gan sporādiskas sadursmes vēl arvien turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!