Divi ziloņi ASV Luiziānas štatā palīdzējuši glābt kravas automašīnu, kas 24. martā, stāvēdama šosejas malā, sasvērās sāņus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Vietējā šerifa palīgi saņēma zvanu par bīstamā situācijā nonākušu kravas automašīnu otrdienas rītā, taču, kad viņi ieradās notikuma vietā, atklāja, ka automašīnu gandrīz jau iztaisnojuši divi cirka ziloņi. 

Smagās automašīnas vadītājs, kurš ir arī ziloņu dresētājs, izlaidis lielos dzīvniekus no kravas nodalījuma un licis viņiem neļaut transportlīdzeklim apgāzties, intervijā atklāja likumsargs Tonijs Morans.  

Nostājušies viens otram blakus, abi ziloņi uzstutēja automašīnu atpakaļ pareizā stāvoklī, redzams šerifa palīgu uzņemtās fotogrāfijās. 

Automašīnā tika vesti trīs ziloņi no Floridas. Pēc piestāšanas Ņuorleānā automašīna bija ceļā uz cirku Dalasas apkaimē. Kad kravas automašīna apstājās lielceļa malā, tā sasvērusies, jo zeme esot bijusi dubļaina nesenā lietus dēļ, vēstīts vietējā Šerifa departamenta paziņojumā.  

Pēc tam, kad auto vadītājs ar ziloņu palīdzību bija iztaisnojis automašīnu, lielie dzīvnieki paklausīgi iekāpuši atpakaļ kravas nodalījumā, un viņi turpinājuši ceļu, stāsta Morans. Incidentā ziloņi nav cietuši, atklāj ASV štata amatpersonas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!