Kanādā sievietei, kura apstājās uz lielceļa, lai palīdzētu pīlēniem pāriet brauktuvei, piespriests 90 dienu cietumsods par ceļu satiksmes negadījumu, kur dzīvību zaudēja divi cilvēki, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Ceturtdien, 18. decembrī, Emmai Čornobajai tika piespriests 90 dienu cietumsods par avāriju, ko sieviete izraisīja 2010. gada 27. jūnijā, nobremzējot uz autostrādes Kvebekā netālu no Monreālas, lai parūpētos par pīlēnu baru. Šā gada jūnijā Čornobaja tika atzīta par vainīgu noziedzīgā nolaidībā un bīstamā transportlīdzekļa vadīšanā, kas izraisījusi nāvi. 

Vietējie mediji vēstī, ka Čornobaja strauji nobremzējusi automašīnu, kad ceļa malā ieraudzījusi vairākus pīlēnus bez mātītes. Aiz sievietes automašīnas braucošais motocikls ietriecās auto aizmugurē, kā dēļ bojā gāja 50 gadus vecs vīrietis un viņa 16 gadus vecā meita, kas uz motocikla sēdējusi aiz tēva. 

Tiesas procesa laikā Černobaja liecināja, ka viņa vēlējusies pīlēnus savākt pie sevis automašīnas salonā. Viņa atzina, ka viņas rīcība esot bijusi kļūda. Cietumsodu auto vadītāja izcietīs nedēļas nogalēs. Vēl Černobajai piespriestas 240 stundas sabiedriskā darba, viņa atrodas probācijas dienesta uzskaitē, kā arī Černobajai 10 gadus aizliegts vadīt transportlīdzekli. 

Upuru radinieki atzina, ka ir apmierināti ar tiesas lēmumu. "Tas mums varbūt palīdzēs turpināt dzīvot ar pozitīvu attieksmi, nevis negatīvu attieksmi," sacīja bojā gājušā vīrieša sieva un mirušās pusaudzes māte. 

Sūdzētāji sākotnēji vēlējušies, lai apsūdzētājai piespriež deviņu mēnešu cietumsodu.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!