Administratīvā inspekcija apseko apkārtni, kurā pirmdien netālu no "Arēna Rīga" dūksnājā iestiga 22 gadus vecs vīrietis, portālam "Delfi" ziņo Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Inspekcija neizslēdz iespēju, ka notikuma vieta varētu būt blakus tuvumā esošam būvlaukumam. Vidauskis norāda, ka "tādā gadījumā inspekcija administratīvi vērsīsies pret būvniekiem, kuri nav normatīvos noteiktā kārtībā norobežojuši šo vietu". Vidauskis piebilst, ka "īpašniekiem ir jānorobežo jebkura veida bīstamas vietas".

"Bīstamība šai vietā galvenokārt atkarīga no laikapstākļiem," ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste. Gribuste vēstīja, ka šī bijusi pirmā reize, kad ugunsdzēsēji izsaukti tieši uz šo vietu. 

"Delfi" jau ziņoja ka Rīgā, Sporta ielā, pirmdien dūksnājā iegrimis vīrietis, kurš kopā ar draugu pa taisnāko ceļu pāri purvam devies uz stāvvietu pie "Arēna Rīga". 

Redzot, ka draugs ir iegrimis dūksnājā līdz jostas vietai, otrs vīrietis devies meklēt glābējus. Cietušo no purvāja izdevies izvilkt aptuveni pēc stundas.

Mediķi vīrietim konstatējuši vieglu ķermeņa atdzišanu, un viņš nogādāts slimnīcā.

Gan VUGD gan Rīgas domes pārstāvji aicina gājējus nestaigāt gājējiem neparedzētās vietās un nepārvietoties pa nepazīstamām vietām tumsā. "Šādās situācijās iedzīvotājiem arī jābūt piesardzīgiem un pilsētā jāpārvietojas pa tam paredzētām vietām - ietvēm. Ne vienmēr iespējams operatīvi noteikt - kad peļķes [vai] dūksnāja dziļums ir līdz potītēm, bet kad vairāk, kā šajā gadījumā," portālam "Delfi" norāda Vidauskis.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!