Kompānija "Nissan" oficiāli prezentējusi jauna dizaina Londonas taksometru, kas turpmāk būs daudz atpazīstamāks salīdzinājumā ar klasisko melno taksometru, kurš jau kļuvis par daļu no šīs metropoles sejas.

"Nissan" izgatavotais Londonas taksometrs ir uz "NV200" modeļa bāzes. Jaunais dizains izstrādāts, ņemot vērā Londonas mēra, kā arī dažādu sabiedriskā transporta organizāciju ieteikumus.

"Nissan" šo Londonas taksometru izgatavojis "Nissan Design Europe" nodaļā turpat Lielbritānijā, kur tapis arī "Juke" un "Qashqai" modelis.

Jaunais taksometrs Londonas ielās nonāks šāgada decembrī un būs aprīkots ar 1,6 litru benzīna dzinēju un automātisko pārnesumkārbu. Savukārt nākamgad gaidāma arī šī transportlīdzekļa versija ar elektromotoru.

Jāatzīmē, ka šī nav "Nissan" pirmā saistība ar Londonas taksometriem. Vēl pagājušā gadsimta 80. un 90. gados "FX4" un "TX1" taksometri tika aprīkoti ar šī japāņu autoražotāja 2,7 litru dīzeļmotoru.

Uz "Nissan NV200" modeļa bāzes radītie taksometri ir kompānijas globālā stratēģija, kas paredz tamlīdzīgus transportlīdzekļus izgatavot arī Ņujorkai, Barselonai un Tokijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!