Teksasas parku un savvaļas dienesta darbinieki 29. maijā uz Denisonas pilsētas šosejas pēc lietusgāzēm atraduši vairākus desmitus līnijā izvietotu slieku čupiņu, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Savādā parādība  - vairāk nekā 30 slieku čemuri uz ceļa - novērota Eizenhauera Valsts parkā, kura reģionā pagājušajā nedēļā notika smagas lietusgāzes. Parka entomologs Bens Hučins skaidroja, ka nav saprotams, kādēļ sliekas izvietojušās pikučos šosejas vidū, turklāt taisnā līnijā. 

"Lietus radītās vibrācijas varēja izraisīt to, ka sliekas izlien virs zemes," viņš stāstīja, piebilstot, ka sliekas mēdz savīties čupiņās, lai aizsargātos no nevēlamiem laikapstākļiem. "Berzējoties viena pret otru, sliekas saglabā tām nepieciešamo gļotu daudzumu uz ādas," atklāja Hučins. 

Parka vadītājs Bens Hermans sacīja, ka sliekas no virszemes nozuda jau nākamajā dienā, kad apkārtnē bija nokrities ūdens līmenis.  

Maija lietusgāzes un vētras Teksasā ilga vairāk nekā nedēļu, radot smagus bojājumus infrastruktūrai . ASV dienvidu daļā laikapstākļu dēļ dzīvību zaudējis 31 cilvēks, ziņo "Reuters". 

Maija mēneša laikā Teksasā nolijis tik daudz ūdens, lai visu štatu nosegtu 20 centimetru bieza ūdens kārta, vēstījusi ASV štata klimata aģentūra. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!