Viduslaiku kauju turnīrā Čehijas galvaspilsētā Prāgā svētdien, 10. maijā uzvarējusi Krievijas komanda, kas finālā pieveica Ukrainu.

Starptautiskais viduslaiku kauju pasaules čempionāts pulcē vīriešus un sievietes no visas pasaules. Viņi cīnās viens ar otru, izmantojot seno cīņu metodes.

Kopš sacensības pirmo reizi tika rīkotas 2010. gadā Ukrainā, katru gadu komandas sapulcējas uz divu dienu dienu garu festivālu, kas sevī ietver gan zobenu kaujas, gan cīkstēšanos. 

“Nāciju kaujas ir gan vispopulārākais un lielākais viduslaiku cīņu čempionāts, gan pirmais šāda veida pasākums,” pavēstīja čempionāta idejas autors Antons Trubņikovs (Anton Trubnikov) no Ukrainas. Viņš arī piebilda, ka šogad čempionātā piedalījās ap 700 cīnītājiem.

Svinīgā atklāšana notika Prāgas pils priekšā, savukārt galvenās kaujas, autentiskās nometnes un viduslaiku tirgus bija Petrinas kalnā. 

Pasākuma mērķis ir reāli attēlot viduslaiku cīņas, kur dalībnieki ir tērpušies vēsturiskos apģērbos un cīņai izmanto vēsturiskus ieročus, piemēram, zobenus, cirvjus. Drošības nolūkos festivālā izmantotie ieroči nav uzasināti. 

Komandas cīnās vairākos raundos, palielinot cilvēku skaitu un ieročus – 1 pret 1, 5 pret 5 un 21 pret 21. Savstarpējās cīņās piedalās arī sievietes.

Šogad Nāciju kaujās dominēja krievu un ukraiņu komandas. Abu valstu komandas ar viduslaiku cīņu rekonstrukciju nodarbojas jau 15 gadus. Krievu kaujinieki uzvarēja 5 pret 5 kaujā. Ukrainas komandas pārstāvis Bogdans Vlasovs (Bogdan Vlasov) atzina, ka cīņa bija grūta un sarežģīta, jo komanda “Krievija 2” ir viena no labākajām pasaulē.

Krievijas komanda uzvarēja arī 21 pret 21 kaujā, sagraujot Ukrainas komandu divos raundos. Savukārt vienīgajā fināla kaujā 1 pret 1 slavenais krievu cīnītājs Sergejs Ukolovs (Sergei Ukolov) bija pārāks par savu jaunāko kolēģi Jevģēniju Lapiku (Evgenii Lapik). 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!