Kolumbijā netālu no galvaspilsētas Bogotas svētdien, 4. janvārī, pirotehnisko raķešu rūpnīcā notika sprādziens, izraisot vairākus krāsainus uzliesmojumus, vēstī ziņu aģentūra "Reuters".

Lai arī nomalē notikušais sprādziens bijis ievērojams, tikai viens cilvēks cietis vieglus miesas bojājumus. Sprādziena brīdi nofilmējis vietējās televīzijas operators. Eksplozijas triecienvilnis apgāza operatoru, kurš steidzīgi atrada patvērumu, turpinādams filmēt to, kā rūpnīcā notiek šaujampulvera izraisītie sprādzieni.  

Varas pārstāvji vēstī, ka notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu sprādziena cēloni. Izmeklētāji pieļauj iespēju, ka varētu būt notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Rūpnīcas apkaimē atrodas vairākas dzīvojamās mājas, vietējie iedzīvotāji vēstīja, ka izbijušies no pēkšņā trokšņa, kas atskanējis aptuveni no rītā pēc vietējā laika. "Tas bija briesmīgi. Tas bija haotiski. Mēs jutām vibrācijas. Es paņēmu savas meitas un skrēju prom no mājas. Vibrācijas mūs stūma uz priekšu. Tas bija briesmīgi. Kas tāds, ko nevēlos piedzīvot vairs nekad," vēstīja reģiona iedzīvotāja Blanka Sepulveda.

Sprādzena izraisītā ugunsgrēka apdzēšanā piedalījās aptuveni 30 ugunsdzēsēju, kas bez pārtraukuma strādājuši aptuveni sešas stundas. Ugunsdzēsības dienesta pārstāvji vēstīja, ka sprādzienā ārējus bojājumus guvušas septiņpadsmit tuvējās mājas. 

Vietējie iedzīvotāji jau vairākus gadus esot bijuši satraukti par bīstamības pakāpi raķešu rūpnīcā, taču drošības pasākumi tā arī neesot veikti, lai novērstu šādu negadījumu, pavēstīja piepilsētas iedzīvotājs Emilio Lopezs. 

Sprādziens apturēja satiksmi abos lielceļa virzienos laikā, kad vairāki cilvēki atgriezās galvaspilsētā pēc Jaungada svinībām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!