Policija Ugandā aizturējusi auklīti, kura nežēlīgi situsi sava darbadevēja divus gadus veco meitiņu, ziņo aģentūra "Reuters".

Novērošanas kameras video redzams, kā auklīte ar varu baro mazo meitenīti. Kad mazule nespēja tik daudz apēst, viņa  ēdienu atrija un izraisīja niknumu 22 gadus vecajā auklītē. Meitenītes ģimene vēstījusi, ka meitiņa ir dzīva, bet ļoti traumēta. “Ir grūti naktīs gulēt, jo viņa nebeidz raudāt. Viņa ir traumēta. Viņa ēd pavisam mazās devās,” sacīja bērna tante Izabella Tugume. 

Tiek uzskatīts, ka video publiskojis cietušā bērna tēvs. Video ātri kļuva populārs un saniknoja ugandiešus. “Ja vien neesi garīgi slims, tu ko tādu nespētu paveikt. Tas ir neticami,” sacīja cilvēktiesību aktīvists Frenks Gašumba. Policijas pārstāvji apstiprināja, ka ir aizturējuši aizdomās turamo Džolliju Tumūirvi. Viņa ir notiesāta par vardarbību pret bērnu, bet, iespējams, viņu tiesās arī par slepkavības mēģinājumu, ziņo Ugandas policijas pārstāvji.

Ugandas policijas gada ziņojums par kriminālnoziegumiem liecina, ka kopš 2012. gada ir par 40 procentiem vairāk tādu noziegumu, kas saistīti ar noziedzīgiem nodarījumiem pret bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!