ASV pilsētas Sandjego zoodārza safari parkā svētdien, 14. decembrī, miris baltais ziemeļdegunradzis, kas nozīmē, ka pasaulē pašlaik palikuši vien pieici apdraudētās sugas pārstāvji, ziņo aģentūra "Reuters".

Vīriešu kārtas degunradzis vārdā Angalifu nomira 44 gadu vecumā. Pirms nāves degunradzis ilgu laiku pavadīja veterinārajā aprūpē. Pēc Angalifu nāves pasaulē palikuši vien pieci baltie ziemeļdegunradži, no kuriem viens atrodas Sandjego zoodārzā, trīs atrodas Āfrikā, viens - Čehijā. Zoodārza pārstāvji vēstījuši, ka degunradzis nomiris no vecuma. 

Par spīti tam, ka līdzās Angalifu zoodārzā bijusi degunradžu mātīte Nola, viņi nespēja pāroties, vēstīja Sandjego zoodārza pārstāvji. Tas nozīmē, ka vairošanas eksperiments esot neizdevies, un vienīgā iespēja atjaunot balto degunradžu sugu tagad ir mākslīgā apaugļošana, atsaucoties uz dabas aizsardzības dienesta ziņojumu, vēsta ziņu aģentūra AP.

Baltie ziemeļdegunradži nonākuši uz izmiršanas robežas malumednieku dēļ. Savvaļā degunradžus nonāvē, lai iegūtu to ragus, par ko melnajā tirgū joprojām iespējams saņemt ievērojamas naudas summas. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!