Austrālijā vīrietis, izbēdzis no policijas aplenkuma, uzbrucis televīzijas ziņu operatoram un ar zagtu ziņu kanāla auto ietriecies uzpildes stacijā, 45 gadus vecais Džordijs Bruks ir apsūdzēts par  bruņotu laupīšanu, slepkavības mēģinājumu, nelikumīgu ieroču glabāšanu un bīstamu transportlīdzekļa vadīšanu.

Ceturtdienas rītā kaimiņi izsaukuši policiju uz Bruka māju, jo dzirdējuši šāvienus. Kad policija ieradusies, viņi dzirdējuši, kā Bruks izsaka draudus kādai sievietei. Uzbrucējs pametis nozieguma vietu uz motocikla un policija nav varējusi viņu aizturēt. Sieviete ievietota slimnīcā ar galvas un kakla traumām.

Austrālijas septītā ziņu kanāla operators Pīters Stīrs, kurš tobrīd bijis ceļā uz notikuma vietu, stāsta, ka viņu uz ceļa apturējis kāds vīrietis uz motocikla. “Viņš nokāpa no braucamā un paziņoja, ka viņam priekš manis esot sižets,” es sacīju, ka dodos uz apšaudi, tādēļ jāsteidzas, bet tad vīrietis atklāja, ka šāvējs esot viņš,” Austrālijas medijiem stāsta Pīters Stīrs.

Stīrs runājis ar uztraukto vīrieti mieriīgi, taču kādā brīdī Bruks izvilcis pistoli un iesēdies ziņu kanāla auto. Pīters Stīrs turpinājis notiekošo filmēt, par spīti dzīvībai bīstamajai situācijai. Vēlāk operators atradis uzbrucēju netālā uzpildes stacijā, kur Bruks avarēja. Stacijas darbinieki izsaukuši policiju un Stīram izdevies nofilmēt, kā virsnieki arestē nemierīgo motociklistu.

Bruks uz laiku ievietots neatliekamās palīdzības nodaļā un piektdien viņam jāierodas tiesā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!