Foto: Shutterstock
Darba nedēļa jau teju beigusies, tomēr nepacietības vadīta vai kādu citu laimīgu sakritību rezultātā, vari doties brīvdienās ātrāk. Ko darīt, ja vēl visa pēcpusdiena priekšā?

Vispirms, protams, tev jāsaprot – vēlies atlikušo dienas daļu pavadīt vienatnē vai draugu pulkā. Ja vēlies kompāniju, sazinies ar sev tuviem cilvēkiem, draudzēm – iespējams viņām ir veicies tikpat ļoti kā tev un ir sākušās agrās brīvdienas.

Mākslas baudīšana

Lielisks veids, kā pavadīt izbrīvētu piektdienu, ir, baudot mākslu. Piemēram, izvēlies doties uz izslavētā Aleksandra Vasiļjeva izstādi "Pieradinātā daba", kur varēsi ieskatīties apģērbu un aksesuāru modē no 18. līdz 21. gadsimtam. Spalvas, ādas un senatnīgs košums – to visu vari izbaudīt, ja izvēlēsies doties uz izstādi.

Sevi iekārdināt ar došanos uz šo pasākumu, vari ieskatoties nelielā fotogalerijā šeit.

Pastaiga dabā

Ja vēlies pazust no ļaužu pūļiem un ikdienas steigas, noteikti palīdzēs kāda pastaiga pie dabas krūts. Dodies izbaudīt brīvību un plašumus Latvijā, uzkāpjot kādā skatu tornī, dodies uz kādām pastaigu takām, apskati klintis avotus un citus dabas skaistumus. Tas ļaus atbrīvoties no nedēļas laikā uzkrātā noguruma un stresa, uzlādējot sevi fantastiskām brīvdienām.

Gardas kūkas pagatavošana

Kad darba dienās pusdienās un vakariņās bieži vien sanāk aprobežoties ar ko gaužām vienkāršu, iespējams, tieši pāris papildu stundas būs pietiekams laiks, lai pagatavotu sen kāroto kūku vai kādu našķi, kam citā dienā laiks vienkārši neatliek. Pagatavo kādu gardu, saldu un svaigu našķi, piemēram, no avenēm, vai krīti grēkā un uztaisi šokolādes kūku. Ja sirds kāro, tad esi pelnījusi baudīt ko tik pasakaini gardu.

Ekstrēmāku sajūtu piedzīvošana

Ja nedēļu garā sēdēšana ir nogurdinājusi un vēlies gūt nedaudz ekstrēmākas sajūtas, iespējams, vērts doties uz nesen atvērto Dzintaru mežaparka piedzīvojumu parku "Jūrmalas Tarzāns". Rāpies pa šķēršļiem, pārvari savas bailes un izjūti asas emocijas – kāpēc gan nē?

Posies festivālam

Tā kā vasara ir festivālu sezona, tieši brīvāka piektdienas pēcpusdiena ļaus sapakot ceļasomas laiskām brīvdienām mūzikas un dabas valdzinājumā. Izvēlies atbilstošākos apģērbu komplektus, uzpucējies un izbaudi gatavošanās procesu, lai brīvdienas varētu pavadīt bez raizēm.

Kāda ir festivālu gaume šosezon, lasi šeit.

Ļoti iespējams, ka darbs patiešām tevi ir nogurdinājis, tomēr, ja esi ieguvusi iespēju pavadīt brīvāku piektdienas pēcpusdienu – izbaudi to, cik iespējams. Lai jauka nedēļas nogale!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!