Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir laiks, lai atpūstos. Ja vēl sestdienā pabeidz neizdarītos nedēļas darbus, tad svētdienai patiesi jābūt tam nedēļas brīdim, kad sevi palutināt ar atļaušanos būt bezrūpīgai. Lai interesanti pavadītu laiku, it nemaz nevajag iztērēt ārkārtīgi daudz naudas. Esam apkopojuši idejas, kā aizraujoši pavadīt laiku nedēļas laiskākajā dienā, liekot priecāties arī tavam maciņam.

Rīko spēļu vakaru

Teiksi, spēlējas tikai bērni? It nemaz nē! Pieaugušo spēļu vakari ir piepildīti ar tikpat daudz pozitīvām emocijām kā pašu mazāko lustēšanās, tāpēc saaicini draugus uz vēl vienu atkal redzēšanos, raksta "Elite Daily". Patiesībā tieši spēļu vakari ir lielisks iemesls, lai pēc ilgāka laika satiktos!

Ja nevienam no potenciālajiem spēļu vakara/pēcpusdienas dalībniekiem nav pa rokai pieejama galda spēle, vari izlīdzēties ar mēmo šovu vai tamlīdzīgām izklaidēm. Runājot par ēdieniem un dzērieniem, sadali, kurš nesīs augļus, kurš sagādās sāļās uzkodas, bet kurš – dzērienus. Sauc to par groziņu vakaru!

Izguli uzkrāto 'miega badu'

Kāds teiks, ka ilga gulēšana atņem tik ļoti gaidīto brīvdienu. No otras puses – tieši šis ir laiks, kad atgūt spēkus, nevis nogurdināt sevi vēl vairāk, tāpēc, ja jūties sagurusi no darbiem, izmanto iespēju gulēt līdz pat pēcpusdienai. Atslēdz modinātāju un izslēdz arī telefonam skaņu, lai neviens tevi nepamodina ar kādu muļķīgu jautājumu.

Foto: Shutterstock

Aizej uz meiteņu vakaru

Angliski teiciens skan šādi: "Girls' night out" jeb "Meiteņu vakars ārpus mājas". Lai nebūtu jāiztērē milzum daudz līdzekļu, ar sev tuvākajām draudzenēm sarīkojiet šādu meiteņu pasēdēšanu bez došanās ārpus mājas.

Pilnīgi noteikti katrai no jums būs kas stāstāms, jo lielākoties uz katru steidzīgo "Kā tev vispār iet?" saņemam atbildi – "Labi". Aiz katra šī četru burtu vārda slēpjas garāks stāsts un skaidrojums, tāpēc izmanto šo laiku, lai uzzinātu, kā apkārtējiem cilvēkiem patiesi klājas.

Papildini to ar filmu vakaru

Kad būsiet no sirds izrunājušās, noskatities kādu interesantu filmu – uz šo vakara daļu, iespējams, varat uzaicināt arī savas otrās pusītes vai puišu draugus. Lai padarītu kopā sanākšanu vēl aizraujošāku, izdomā, kādas filmas skatīsieties, piemēram, deviņdesmito gadu, šausmu žanra, filmas ar Bredu Pitu galvenajā lomā u.c.

Sakārto savu skapi

Kāpēc drēbju pārkārtošana var būt pat aizraujoša? Tāpēc, ka visdrīzāk kaut kur skapja pašā tālākajā plauktā atradīsi krekliņu vai džemperi, par kura eksistenci tu jau sen biji aizmirsusi. Vasaras drēbes tev vēl kādu laiku nevajadzēs, tāpēc vari tās nolikt kastēs vai maisos kaut kur tālāk, lai nemaisās pa kājām.

Visdrīzāk atradīsi arī drēbju gabalus, kurus, iespējams, nevelc šo iemeslu dēļ – tev tie apnikuši, palikuši par mazu vai arī par lielu, ja esi zaudējusi kilogramus. Tādā gadījumā tās tavā skapī ir kļuvušas liekas, saliec vienā čupā un aizved uz kādu sociālo iestādi, kur par apģērbiem cilvēki tikai priecāsies. Patiesībā – prieks gan tev, gan viņiem!

Foto: Shutterstock

Ķeries klāt grāmatu lasīšanai

Katrai no mums prātā ir kāda grāmata, kuru gribētos izlasīt, taču laiks parasti tiek atlicināts citām, tajā brīdī šķietami svarīgākām lietām. Iespējams, šī lasāmviela tevi tik ļoti "ieraus" tajā aprakstīto notikumu virpulī, ka nemaz nemanīsi, kur pazūd vairākas stundas.

Ja grāmatu plauktā tevi neviena neuzrunā, aizej uz tuvāko bibliotēku vai aizņemies no kāda paziņas lasāmvielu, par kuru esi dzirdējusi labas atsauksmes. Ja grāmatas kādu brīdi neesi lasījusi, iespējams, esi pat aizmirsusi, cik tā ir aizraujoša laika pavadīšana.

Dodies ārā ar draugiem

Pavadītais laiks ārpus četrām sienām nav pārvērtējams – svaigs gaiss dara brīnumus ar cilvēkiem! Nebaidies no aukstuma un "mīnusiem aiz loga", jo arī savilkt četrus džemperus mugurā un trīs zeķu pārus var būt pat ārkārtīgi amizanti! Ja aktīvi kustēsies, tad džemperus gribēsies pa vienam ātri vilkt nost, un auksti vairs it nemaz nebūs. Iespējams, pastaiga gar jūru vai mežu ir tieši tas, kas tev vajadzīgs.

Uzrīko ballīti virtuvē

Garšīgi paēst ir īstena bauda, tas ir fakts. Protams, lai taisītu sarežģītus ēdienus, būs nepieciešami ievērojami līdzekļi, tāpēc sanāks patērēties. Turpretī tu vari pārvērst šo kopā sanākšanu izaicinājumā un pagatavot uzkodas vai desertu no ledusskapī atrodamajiem produktiem.

Varēsi ar kompāniju radoši izpausties un pat izdomāt jaunas receptes, par kurām tālāk pastāstīt arī citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!