Foto: DELFI
Akcija "30 dienas svārkos", kuras laikā sievietes tiek aicinātas nēsāt svārkus un kleitas, ir kļuvusi par tradīciju un tiek rīkota jau trešo reizi. Šogad akcijas sākums tika atklāts ar visai interesantu zibakciju, kā laikā dāmas svārkus bija aicinātas uzvilkt kopā.

Tās, kuras pieņēma izaicinājumu mēnesi izvairīties no biksēm un šortiem, ģērbjot tikai kleitas un svārkus, pulcējās 1. jūnija vakarā, lai nostātos aplī un pēc akcijas idejas autores un aizsācējas Ances Annas Šternbergas aicinājuma turpat uz vietas uzvilktu svārkus.

Akcija "30 dienas svārkos", kas aizsākās 2014. gadā, ir aizrāvusi sievietes visā Latvijā, tāpēc šogad tiek rīkota jau trešo reizi. Ances Annas Šternbergas stāstu par šo ideju vari lasīt šeit. Akcija ar katru gadu vēršas plašumā, un tās laikā sievietes ne vien nēsā svārkus, bet arī dalās zināšanās, rīkojot un apmeklējot bezmaksas seminārus, lekcijas, meistarklases un citus pasākumus. To rīkošanā brīvprātīgi iesaistās arvien vairāk sabiedriski aktīvu personu un uzņēmumu. Pilna pasākumu programma, aktualitātes un jaunumi pieejama izaicinājuma mājaslapā un feisbuka lapā.

Lai atpazītu cita citu un radītu kopības sajūtu, akcijas dalībnieces tiek aicinātas izmantot atpazīšanās zīmi – violetu lenti, kas apsieta ap roku, piestiprināta pie somas vai kādā citā redzamā vietā. Tāpat, kā jau ierasts, ikviena izaicinājuma dalībniece tiek aicināta dalīties stāstos, attēlos un iespaidos sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #30dienassvarkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!