Foto: PantherMedia/Scanpix
Iespējams, dažkārt aizdomājies par to, ka attiecībās īsti vairs nav tās dzirkstelītes, jo kaut pirms miega neapķerat viens otru tik stipri kā agrāk. Tomēr vai tas liecina, ka taureņi vēderā izgaisuši, vai arī ko pavisam citu? Lūk, "Huffington Post" palīdzējis ieskatīties guļamistabas aizkulisēs un atklājis, ko patiesībā par pāri var pateikt pēc viņu gulēšanas pozas.

Apskāviens no mugurpuses

Atsaucoties uz psiholoģes Korīnas Svītas pētījumu, cieši pieglaudušies, guļ vien aptuveni piektdaļa pāru jeb precīzāk – 18 procenti.

Šāda poza atspoguļo sargātāja un sargājamā lomas, kurā apskāvējs it kā uzņemas rūpes par savu partneri. Tomēr ķermeņa valodas eksperte ar vairāk kā 30 gadu pieredzi un grāmatas "Success Signals, A Guide to Reading Body Language" autore Patija Vuda piebilst, ka šī poza ir ļoti specifiska, seksuāla un ļauj partneri, tā teikt, viegli ievainot lielās uzticības dēļ. Vuda stāsta, ka šī poza burtiski kliedz "Es tev uzticos".

Foto: Shutterstock

Tāpat pāri mēdz gulēt līdzīgā pozā kā šī, tomēr nedaudz atstatus – tā, lai kontakts nav tik ciešs. Izrādās, šādi mēdzot gulēt tie pāri, kuri jau pieraduši viens pie otra un mīlestība, iespējams, nav tik dzirksteļojoša kā agrāk, tomēr mīlestība tur ir, atklāj grāmatas "Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing" autors Pols Rosenblats.

Šāda, nedaudz vēsāka, pieglaušanās, kā apgalvo Vuda, nozīmē: "Es par tevi parūpēšos, tu vari man uzticēties", tomēr tajā nav tāda seksuālā enerģija kā tad, ja pāris guļ, nespēdami viens no otra atrauties.

'Pakaļdzīšanās'

Foto: Shutterstock

Vai arī tev gadās brīnīties, cik gan bieži pamosties ne tajā gultas pusē, kurā aizmigi? Arī tam ir savs izskaidrojums.

Ja it kā tvarsti savu partneri miegā, apķerot viņu viņa gultas pusē, tas var liecināt par divām lietām. Viena no iespējām – viņš spēlē spēli, kurā tēlo "grūti pieejamo", tomēr grib, lai tu viņam pieglaudies.

Otrs variants, ko izvirzījis grāmatas "Sleep Positions: The Night Language of the Body" autors Samuels Dankels – tas, kurš dzenas pēc sava partnera, spēlē nelegālu spēli, jo "bēdzējs" vienkārši vēlas savu konkrēto vietu un telpu.

"Mezgls"

Foto: Shutterstock

Šī neapšaubāmi intīmā poza ir krietni retāka pat par jau tā reti sastopamo apskāvienu no mugurpuses. Pāris parasti izvēlas šādu pozu tikai pēc ļoti emocionāli intensīviem brīžiem, piemēram, pēc mīlēšanās vai arī pašā attiecību sākumā, kad to vien gribas kā izjust savu partneri.

Tiesa, daži pāri spēj saglabāt šo reto un ārkārtīgi tuvo saikni arī turpmākajās attiecībās, tomēr ne vienmēr tā būtu labi, uzskata psihoterapeite Elizabete Flina Kempbela no Ņujorkas. Speciāliste skaidro, ka šādi pāri bieži vien ir tik ļoti pārņemti viens ar otru, ka vienkārši nespēj ne mirkli dzīvot šķirti – tā ir gluži kā apsēstība un katrs brīdis, kurā viņi nav blakus viens otram, emocionāli ir ļoti grūts.

Tomēr arī šai pozai ir viena interesanta iezīme, kas izvirza pavisam citu gulēšanas pozas veidu – mezgls, kurš pēc desmit minūtēm "atsienas". Šāds viegli "atsienams" mezgls liecinot par vēl stiprākām un ciešākām mīlestības saiknēm. Izrādās, šādi mēdz gulēt astoņi procenti pāru. Korīna Svīta teic, ka "tas ir kompromiss starp intimitāti un neatkarību, kas izceļ labāko no abām pasaulēm."

Brīvi snaudošie

Foto: PantherMedia/Scanpix

Protams, ir pāri, kas guļ pagriezušies ar mugurām un nepieskaras viens otram. Šī poza ir visai populāra – to praktizē 27 procenti pāru.

Tomēr, ja ar savu partneri guli šādi, nevajag liet gaužas asaras, ka romantika izgaisusi – brīvi snaudošā poza patiesībā attiecībām ir diezgan veselīga.


Kā savā pētījumā norāda Korīna Svīta, pāri, kuri guļ, pagriezuši viens otram muguru, un nekādā veidā nepieskaras viens otram, patiesībā "ir ļoti tuvi un pārliecināti par savām attiecībām. Šī poza parāda kā tuvību, tā arī neatkarību."

Dupšu "buča"

Foto: Shutterstock

Ja partneri guļ, pagriezuši viens otram muguru, tomēr ar tām vai dupšiem saskaras, arī tam ir interesants izskaidrojums.

Korīna Svīta skaidro šādas pozas nozīmi: "Abi partneri ir atbrīvoti un jūtas labi viens otra kompānijā". Tiesa, kā liecina viņas pētījums, šāda gulēšanas maniere vairāk sastopama gados jaunāku partneru ikdienā vai starp tiem, kuri attiecībās nav nemaz tik ilgi, piemēram, mazāk kā vienu gadu.

Ieriktēšanās paspārnē

Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī šī poza ir ļoti nomierinoša un rada pasargātības sajūtu. Arī psiholoģe un ģimenes terapeite Šērlija Glasa piekrīt, ka šī poza pauž dziļu uzticību, stiprinot partnerību.

"Uzmācīgās" kājas

Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā skaidro Patija Vuda, ja tavs partneris rotaļīgi spēlējas un pieskaras ar savām kājām tavējām, tas nozīmē, ka viņš alkst emocionāla vai seksuāla kontakta.

"Sasieto" kāju parādība miegā vēsta arī par to, ka jūs nespējat iztikt viens bez otra – pat tad, kad saldi guļat. "Tas nozīmē, ka jūs nespējat dzīvot viens bez otra – jūs funkcionējat kā pāris, kā viens vesels. Jūs noteikti pabeidzat viens otra teikumus un rūpējaties par savu partneri," apgalvo Vuda.

"Kosmonauts"

Foto: PantherMedia/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!