Foto: Shutterstock
Mēs katrs veiksmi definējam citādāk, tomēr tie, kuri ieslīdējuši trešajā gadu desmitā, visbiežāk to saista ar laimi, labu veselību, lielu paziņu loku un dzīvi līdzsvarā.

Eksperti lēš, ka tavu veiksmi ietekmē arī tas, ko tu izvēlies darīt brīvajā laikā. Ja tu brīvajā laikā uzlādējies, sporto, pievērs uzmanību veselīgam uzturam, tad tu restartējies nākamajai, ražīgajai darba dienai. Veselīgs prāts un ķermenis palīdz sasniegt virsotnes arī profesionālajā lauciņā, un pievēršot šīm lietām uzmanību, vari tikai virzīties augšup.

Lūk, "Businessinsider" izvirzītās brīvā laika nodarbošanās, lai tava dzīve virzītos pareizajā virzienā.

Laiks ar ģimeni un draugiem

Foto: Shutterstock

Treniņi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kaļot savu laimi, nevar piemirst arī par veselīgu garu un ķermeni. Ja ikdienā sanāk būt piezemētai un it īpaši, ja tev ir sēdošs darbs, kurā izkustināt kājas sanāk diezgan maz, vajag padomāt par kādu fizisku aktivitāti. Protams, šeit vari variēt – izvēlēties kaut ko mierīgāku kā, piemēram, vakara pastaiga vai arī satracināt emocijas un izvēlēties kādu no ekstrēmajiem sporta veidiem.
Vakaros izvēlies doties uz sporta zāli, kādā izbraucienā ar velosipēdu vai mierīgā skrējienā. Izvēļu ir tik daudz, vajag tikai pielāgot to ikdienas aizņemtībai un atrast savai sirdij vistuvāko.

Šeit vari aplūko, kā sevi uzturēt formā, lieki netērējoties, bet šeit - sportiskas idejas, ko šovasar noteikti jāizmēģina.

Jaunu apvāršņu izpētīšana

Foto: Shutterstock

Jāsaka, ka veiksmīgi jaunie cilvēki parasti mēdz būt ļoti zinātkāri. Viņi vēlas uzzināt, kas notiek pasaulē, palasīt kādu labu grāmatu un paspēlēt kādu spēli, kas prasa atjautību un loģiku.
Tomēr veiksmīgi cilvēki "pārtiek" arī no prāva paziņu loka. Jaunu cilvēku ienākšana dzīvē spēj atklāt jaunus apvāršņus, iepazīt jaunas lietas un tevi tikai papildināt, tāpēc dažkārt izej atpūsties un centies sapazīties, atrast savus domubiedrus.

Lūk, padomi, kā veiksmīgi sadraudzēties ballītē, kurā tu nevienu nepazīsti.

Laiks svaigā gaisā un veselīgs uzturs

Foto: Shutterstock

Garo darba nedēļu pavadījusi aktīvi darbojoties, nedēļas izskaņā noteikti iekštelpu spiedīgais gaiss patiesi nogurdinājis, tāpēc laiks doties svaigā gaisā. Izbaudi dabu, atpūtini prātu un tikai tā būsi uzlādējusies jaunai nedēļai. Šo atpūtas mirkli vari lieliski apvienot ar citām labām aktivitātēm, piemēram, tuvāko cilvēku satikšanu vai arī kādu fizisku nodarbi.

Taču tikpat nozīmīgi, cik pabūt svaigā gaisā, ir pareizi ēst. Izvēlies veselīgu pārtiku un ēd regulāri. Savu vakariņu laiku pārvērt veselā pasākumā, uzaicinot ģimeni, draugus vai kolēģus.

Spontānas idejas

Foto: Shutterstock

Cilvēki dalās divās nometnēs – tie, kuriem patīk dzīvot uz savas drošības saliņas, un tie, kas labprāt izvēlas riskēt un mesties iekšā dažādās avantūrās. Tomēr vērts apzināties – kamēr vēl tev nav ģimene, par kuru vienmēr jāparūpējas, un esi savā ziņā "brīvais putns", izmanto visas iespējas. Izdzīvo mirkli! Protams, to var darīt arī tad, kad tev ir ģimene, tomēr tādā gadījuma tas prasa lielāku plānošanu.

Ja kāds draugs tevi aicina doties pasēdēt uz kādu bāru un pabaudīt vasarīgo vakaru – nav iemesla atteikt, gluži tāpat ir ar brīvdienu plāniem. Neatsaki labām idejām un baudi dzīvi.

Ceļošana

Foto: Shutterstock

Ceļošana ir būtiska pieredzes iegūšanas sastāvdaļa – tādā veidā spējam iepazīt jaunas vietas un kultūras. Tiesa, katrs var izvēlēties saviem maciņiem un interesēm piemērotāku galamērķi.

Iespējams, tā ir kāda tāla zeme, ko vienmēr esi vēlējusies izpētīt, bet tikpat labi tā var būt tuvējā pilsēta, kurā nav ne reizi būts. Šādi izbraucieni sniedz kā lielisku atpūtu, tā arī paplašina zināšanu loku. Vēl jo vairāk ieteicams ceļot tiem, kas jaunu vietu apskatīšanu uzskata teju par kaislību, jo viss, kas sagādā baudu, ļauj uzlādēties tālākai darbībai.

Svarīgi: ienākumu un izdevumu kontrolēšana

Foto: Shutterstock

Lai arī labas maltītes ieturēšana, izklaidēšanās un ceļošana ir vajadzīga, tas viss, protams, prasa izdevumus. Ir ļoti svarīgi saprast to robežu, cik daudz tu vari tērēt, balstoties uz saviem ienākumiem. Vienmēr kārtīgi izsver, vai patiešām konkrētas lietas iegāde ir nepieciešama. Kontrolējot savus izdevumus, noteikti ar laiku pat varēsi uzkrāt kaut ko un būt finansiāli stabilāka.

Tomēr tajā pašā laikā atceries, ka arī pārmērīga krāšana nav sevišķi veselīga – tu nevari badoties, dzīvot nelaimīga vien tāpēc, kā vēlies iekrāt pāris eiro – tas nav tā vērts. Atrodi savu zelta vidusceļu!

Šeit vari iepazīties ar taktikām, kā pārvarēt iepirkšanās māniju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!