Foto: Shutterstock

Tā kā svētki jau tepat aiz stūra un laiks līdz Ziemassvētkiem paskries nemanot, ir skaidri jāsaprot, kas jāpaspēj padarīt, lai svētkus varētu pavadīt mierīgu sirdi. Lūk, daži ieteikumi, kas, iespējams, noderēs!

Vispirms vajadzētu parūpēties par tām lietām, kas jāizdara nekavējoties! Ja vēlies, lai Ziemassvētku vecītis saņemtu tavu vai tuvāko vēlmju klāstu, steidz rakstīt viņiem vēstuli, jo laiks vairs nav daudz. Tev ir trīs izvēles – nosūtīt to Ziemassvētku vecītim Rūķupē, Santa Klausam Somijā vai Salatēvam Krievijā.

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecītis Rūķupē
Ziemupes pasts
Ziemupe, Vērgales pagasts
Pāvilostas novads
Latvija
LV–3463

Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Santa Claus Main Post Office
FI-96930 Arctic Circle
FINLAND

Salatēva adrese:
Почта Деда Мороза
Вологодская обл.,
г. Великий Устюг,
162390, Россия

Foto: Shutterstock

Kad tas izdarīts, jāsāk domāt par pārējām svētku sajūtām. Viens no galvenajiem sajūtu raisošajiem rotājumiem mājās jau mēnesi pirms Ziemassvētkiem – adventes vainags, kurš par sevi atgādina ik svētdienu līdz svētkiem. Tiesa, nedaudz nokavējusies gan esi, jo pirmā svecīte jau aizdegta, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka vēl nevari pasteigties un atgūt iekavēto. Ja domā, ka radošajā procesā vajag nelielu palīdzību, šeit vari atrast detalizētu paskaidrojumu, kā veidot adventes vainagus.Tomēr iedvesmas lādiņam noderēs arī netradicionālākas idejas.

Runājot par pēdējā brīža darbiņiem, vari vēl pagūt izveidot savu adventes kalendāru. Tā kā 1. decembris jau klauvē pie durvīm, laika adventes kalendāra izveidei nav daudz. Bet nav arī tik maz, lai nepagūtu izveidot neko, tāpēc pagatavo ko interesantu prieka radīšanai līdz pat Ziemassvētkiem. Pasmelties iedvesmu oriģinālām idejām vari šeit.

Protams, neaizmirsīsim par kartītēm mīļajiem, kuru rakstīšanā jau vari ietrenēt roku. Esi radoša un piedomā pie tā, kā pasniedz savus laba vēlējumus, neizmantojot slinko īsziņu palīdzību, bet gan īstas kartītes, ko nosūtīt pa pastu. Īpaši centīgie tās var pagatavot paši, bet mūsdienās, šķiet, jau ļoti daudz ir tad, ja kaut paraksti kartīti pati un nosūti to aploksnē.

Lai atvilinātu gan svētku sajūtu, gan izmēģinātu savu roku, iespējams, jaunās teritorijās, pirms svētku uzņemšanas vajadzētu izmēģināt jauno pīrāgu recepti, lai svētkos nesanāk lielā vilšanās un vēderi paliek tukši. Kāpēc gan to neizmēģināt, piemēram, uz otro adventi? Degot otrajai svecītei adventes vainagā un pīrāgu smaržai ieplūstot mājoklī, svētku sajūtai jāatnāk, pie reizes pārbaudot savas spējas virtuvē. Dažādas pīrāgu receptes vari pašpikot šeit.

Foto: Shutterstock

Nešaubīgi – svētku sajūtas atvilināšana arī ir viena no tām lietām, ko vajadzētu iegūt pirms Ziemassvētkiem. Iespējams, kādam tā atnāks, sekojot līdzi kārtējiem Kevina piedzīvojumiem no "Viens pats mājās" vai skatoties kādu citu Ziemassvētku filmu, bet tikpat labi svētku sajūtas rašanā var palīdz īpaša dziesmu izlases sastādīšana, ko klausīties mājās, mašīnā vai citur, kur vien kāro.

Tiesa, drīz vien jau jāķeras klāt arī pie eglītes atnešanas mājās un tās rotāšanas, kā arī dāvanu pakošanas, ko zem eglītes biezi zaļajiem zariem paslēpt.

Tomēr, koncentrējoties uz dāvanām, vajag padomāt, vai tiešām lielu dāvanu dāvināšana sagādā prieku. Iespējams, tas ir kāds nieks, kas atgādina cilvēku, kuru vēlies iepriecināt, vai tikpat labi – kas paštaisīts un no sirds dāvāts. Tieši šīs dāvanas dažkārt sagādā vislielāko prieku! Ja tomēr esi nolēmusi dāvanas iegādāt, tad vari iepazīties ar dažām stratēģijām, lai, tās iepērkot, nesanāk lieki pārtērēties.

Atceries, ka arī tavi mīļie būs padomājuši par kādu veidu, kā tevi pārsteigt, tāpēc, lai nebūtu jākrīt kaunā, iemācies kādu dziesmiņu vai dzejoli, ko Ziemassvētku vakarā noskaitīt pie eglītes.

Iespējams, vērts padomāt, ka savu mīlestību un sirdssiltumu kopā ar tuvajiem vari iznest ārpus mājas, sniedzot palīdzību kādam, kam tā ļoti nepieciešama. Iesaisties kādā labdarības projektā, palīdzot citiem.

Un, protams, atskaties uz pagājušo gadu un apdomā, ko labu esi paveikusi, bet uz kurieni vērts tiekties.

Lai patīkams gatavošanās process!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!