Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Kolorītais pāris – Tonja (57) un Niks (59) pēdējo divu gadu laikā kļuvuši "atkarīgi" no reiva ballītēm. Par spīti tam, ka šajos pasākumos dalībnieki ir vismaz uz pusi jaunāki, košais pāris nedomā apstāties un turpina piedalīties reiva pasākumos Lielbritānijā un citur Eiropā. Jauneklīgais dzīvesveids pat palīdzējis abiem tikt vaļā no liekajiem kilogramiem.

Tomēr, kas palīdz izturēt reivam raksturīgo dejošanu? Pāris norāda – īpaša snauda un pietiekams uzņemtā ūdens daudzums. Viņi atzīst, ka reizēm dejošanas ilgumā pārspēj dažu labu jaunieti. Tonja un Niks ir kopā jau 15 gadu un tuvākajā laikā plāno īpašu kāzu ceremoniju, kas noteikti tiks apvienota ar kārtīgu reiva ballīti, ziņo "Caters News".

Vidēji abi piedalās divos transa reiva pasākumos mēnesī, tomēr Tonja norāda: "Mēs piedalītos katru nedēļas nogali, ja varētu to atļauties – atmosfēra ir lieliska, visi ir tik draudzīgi, kā arī nekad nav nepatikšanu, jo visi ir atnākuši mūzikas dēļ." Viņa atzīst, ka cilvēki mēdz abus dēvēt par iedvesmojošiem tieši vecuma dēļ, savukārt daži ģimenes locekļi uzskatot pāri par trakiem.

Niks un Tonja reiva ballītēs parasti nēsā arī saskaņotu apģērbu, kas ir īpaši košs, krāsām bagāts, piemēram, tērpos iekļauti pat kāju sildītāji, izteiksmīgi matu aksesuāri un spīdumi uz sejas. "Cilvēki nepārtraukti jautā iespēju nofotografēties ar mums, jo valkājam īpašu reiva apģērbu un to dievinām," atklāj Tonja.

Kā atklāj enerģiskā sieviete, nereti reiva dejošanas laikā viņa nosnaužas un iegūst vajadzīgo enerģijas devu, lai turpinātu vēl vairāku stundu kustēšanos. "Man un Nikam ir tik jautri. Mēs kopīgi apmeklējam reivu tikai divus gadus, tāpēc vēl ir daudz jāmācās," tā Tonja. Reivs būtībā ir kļuvis par pāra dzīvesveidu. "Piedalīšanās padara mūs patiesi laimīgus," stāsta Niks. Viņš pat sācis pievērsties šāda tipa mūzikai arī mājās, miksējot iecienītos mūzikas darbus.

"Daži cilvēki uzskata, ka tas ir dīvaini un mums vajadzētu pārstāt. Tomēr tas palīdz justies jauniem, dzīviem un laimīgākiem," stāsta Niks. Viņš piemin, ka šis dzīvesveids ir lieliska pieredze un nav atšķirības, ka esi vecāks par citiem.

Reivu raksturo ilgstošas ballītes vai pasākumi elektroniskas mūzikas pavadībā. Parasti mūzika ir īpaši skaļa un ritmiska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!