Dzīvojot selfiju jeb pašbilžu ērā, šķiet, esam jau aizmirsušas par ko vairāk kā vien skaista meikapa un frizūras iemūžināšanu fotogrāfijā. Lai arī dažkārt pašbilžu uzņemšana var būt labs variants, kā piefiksēt mirkli, iespējams, dažreiz vērts padomāt un piepūlēties mazliet vairāk. Protams, vēl patīkamāk, ja patīkamo momentu vari iemūžināt fotogrāfijā ar savu mīļoto. Šoreiz piedāvājam fotogrāfes Annas Paulas Kuzņecovas padomus, ko pārdomāt pirms fotosesijas, kā arī dažus idejas, ko pašpikot.

"Viena no biežāk dzirdētajām frāzēm – "es neesmu fotogēnisks" , "man nesanāk fotografēties", "esmu kautrīgs" un tā tālāk, bet, kā jau mēs zinām, visas šīs lietas rodas tikai galvā," stāsta fotogrāfe Anna Paula Kuzņecova. "Mēs visi esam skaisti un katru fotogrāfijā varam parādīt citādi, bet vienlīdz labi."

Fotogrāfe iesaka:

"Mans ieteikums tieši pāru fotosesijām – nesalīdzināt savas attiecības ar citām, tas attiecas arī uz fotogrāfijām. Pirms fotosesijas var iemest aci portālos, lai palūkotu idejas, kādas bildes vēlaties, bet noteikti nevajadzētu koncentrēties uz "copy-paste" (nokopēt un atkārtot) variantiem, jo tās taču ir jūsu bildes, jūsu īpašā fotosesija. Lai bildes padarītu interesantākas un oriģinālākas, protams, iesaku padomāt par vietas izvēli. Varbūt ir vieta, kurā varat tikt tikai jūs vai ir vieta, kas saistās ar īpašām emocijām.

Runājot par emocijām – emocijas, emocijas, emocijas! Arī fotografējoties neaizmirstiet par tām. Parādiet to dzirkstelīti acīs, to prieku sejā, esiet dabīgi. Tās bildes, kurās jūs tiešām jutīsieties brīvi, būs tās pašas skaistākās!
Galvenais fotosesijā – būt iekšā uz viesiem simts procentiem un nedomāt par to, ko teiks kāds, kas skatās no malas. Galvenais, lai jūs iegūtu kārotās bildes un vēlamās emocijas. Parādīt savu mīlestību tā, lai cilvēks, kurš skatās fotogrāfijas, var redzēt to, cik ļoti laimīgi jūs esiet.
Protams, šeit ir svarīga arī fotogrāfa loma, tāpēc, ejot uz fotosesiju, ir jāsaprot, vai konkrētais fotogrāfs ir īstais, kurš sapratīs jūsu domas, lai pēc tam nebūtu lieki iztērēta nauda un bēda par neizdevušām fotogrāfijām.
Ja laiks fotosesijai ir pietiekami ilgs, es iesaku ņemt līdzi arī vairākus apģērba variantus, lai var izveidot dažādas bildes, bet šis punkts nav obligāts, jo varbūt tā viena ir pati mīļākā kleita un mīļākais krekls, kuriem obligāti ir jābūt tieši šajā fotosesijā. Par papildu atribūtiem – galvenais, lai to nav pārāk daudz. Ja ir kādas lietas, kas saistās tieši ar jums, tās droši ņemiet līdzi, iespējams, tā būs atslēga, lai bildēs izskatītos daudz dabīgāk. Mājdzīvnieki – arī tos var droši ņemt līdzi uz fotosesiju, lai būtu kārtīgas "ģimenes" foto," atklaj Kuzņecova.

Dažas idejas radošākām fotogrāfijām

Lai nesanāktu aprobežoties vien ar pusdienu šķīvju fotogrāfijām un pašbilžu maratoniem, bet atsvaidzinātu kopskatu, lūk, arī dažas "Womanitely" izvirzītās idejas, kas, iespējams, noderēs gaidāmajā fotosesijā.

A photo posted by Kiel James Patrick (@kjp) on Jun 20, 2016 at 7:21pm PDT

Atgriezies pirmsākumos

Dodies uz to vietu, kur iepazinies ar savu mīļoto, aizsākās jūsu mīlestība vai bija jūsu pirmais randiņš – rekonstruējiet mirkli. Vēl interesantāk tas būs tad, ja tāda fotogrāfija jau ir uzņemta un šis ir gluži kā otrais piegājiens, atceroties un godinot seno mirkli un mīlestību. Lai piešķirtu īpašu odziņu, ar savu mīļoto dodies tieši tajā pašā gadalaikā, dienā un laikā. Tas uzjundīs patīkamas emocijas.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!