Foto: Kadrs no filmas/20th Century Fox
Teju visiem patīk jaungada melodrāmas, jo tās dod cerību, ka nākamgad dzīve noteikti mainīsies uz labu. Skaidrs, ka vienmēr ir vieglāk apņemties sākt jaunu dzīvi no pirmdienas, pirmā datuma vai, vēl labāk – no jauna gada. Turklāt ar nezūdošu pārliecību, ka tieši šajā maģiskajā brīdī visas nebūšanas izzudīs kā uz burvju mājienu. Bet, ko iesākt, ja nedēļu no nedēļas, mēnesi no mēneša un gadu no gada nākas atkal no jauna piedzīvot vilšanos savās lielajās cerībās?

Mēs, iedvesmojoties no interneta vietnes "Passion", izvēlējāmies piecas sirsnīgas filmas, kuras, kaut tās, ļoti iespējams, jau ir redzētas, svētku priekšvakarā būtu vērts noskatīties vēlreiz. Kāpēc? Jo tās ir labestīgas, naivas un pārliecina, ka vecums, svars, sociālais statuss un pat pašpārliecības trūkums nav šķērslis tam, lai tu kļūtu patiešām laimīga.

"Bridžitas Džonsas dienasgrāmata" (Bridget Jones's Diary, 2001)

Foto: Miramax/kadrs no filmas

Vai atceries pēdējo reizi, kad basām kājām dipināji pa sniegu, pa ceļam pazaudējot ne vien cerības uz gaišu nākotni, bet arī apakšveļu? Brīvdienās ieritinies zem segas un vēlreiz izseko līdzi vecās-labās Bridžitas nedienām. Šis jautrais, bet pamācošais stāsts noteikti liks tev atkal dzīvi skatīt priecīgākās krāsās. Un kas par to, ja tev, līdzīgi kā komēdijas galvenajai varonei, arī šogad neizdosies atbrīvoties no kaitīgajiem ieradumiem! Varbūt arī tev, gluži kā Bridžitai, paveiksies un jau pirms Jaunā gada svinībām satiksi savu ideālo vīrieti, adītā džemperī ar briedīti.

"Tāda ir mīlestība" (Love actually, 2003)

Foto: Publicitātes foto

Tev ļoti patīk ceļot, bet atvaļinājumā pēdējo reizi devies pirms pāris gadiem? Piesakies lidostā sagaidīt draugu vai draudzeni, kura pirms svētkiem atgriežas no ceļojuma, darba ārzemēs vai komandējuma. Ceļā uz lidostu tev, visticamāk, bezgalīgi ilgi nāksies nīkt satiksmes sastrēgumos un, nonākot galamērķī, lauzties cauri nervozam sagaidītāju pūlim, kuri drudžaini centīsies ļaužu pārpildītajā lidostā sazīmēt ienākam savējos. Bet, iespējams, tieši šajā vietā un brīdī tu nolemsi izbeigt ieilgušo vientulību un, lai kas arī notiks pēc tam, atzīties viņam savās jūtās.

"Intuīcija" (Serendipity, 2001)

Foto: Miramax/kadrs no filmas

Vairs nemāki ļauties mirklim un sastrādāt muļķības? Atbrīvojies un ieklausies savā sirdsbalsī! Ja jūti, ka dzīve jau labu laiku kļuvusi pagalam pelēka un neinteresanta, tikai tu pati vari tai piešķirt košākas krāsas, atdzīvinot ikdienu ar spontānu rīcību un uztverot dzīvi kā spēli. Negaidi, ka viss mainīsies vienā mirklī – vienkārši spēlē spēlēšanas pēc, jo tā ir jautrāk! Agrāk vai vēlāk pasaule tev noteikti atsauksies, jo patiess dzīvesprieks un azartiska rīcība vienmēr pievelk pareizos cilvēkus. Savējos.

"Brīvdienas" (The Holiday, 2006)

Foto: Columbia Pictures Industries/kadrs no filmas

Šobrīd esi pārliecināta, ka, visticamāk, sagaidot jauno gadu, nebūs ar ko saskūpstīties un saskandināt šampanieša glāzi? Gara acīm jau redzi sevi jaunā gada naktī stāvam pie loga, lai skumji noraudzītos krāšņajā salūtā un ārā valdošajā ļaužu jautrībā? Kāpēc gan neizmantot savus iekrājumus, lai palutinātu sevi, izvēloties pēc iespējas tālāku ceļojuma galamērķi (derēs arī Igaunija, Lietuva vai Zviedrija)? Iespējams, ka tur tevi gaida kas vairāk nekā rasols un speķa pīrādziņi. Neierasta vide pat lielākos "nūģus" iedrošina spert soli ārpus savas komforta zonas, un, kas zina, – varbūt šis ceļojums ir sākums jaunai, skaistai draudzībai...

"Edvards Šķērrocis" (Edward Scissorhands, 1990)

Foto: Kadrs no filmas/20th Century Fox

Tevi jau labu laiku nomāc radu un draugu vienaldzīgā attieksme? Meklē un noteikti atradīsi kādu, kuram vēl vairāk nekā tev nepieciešama gaisma, siltums un glāsts. Šogad atdari durvis kādam, iespējams, pat visai pavirši pazīstamam cilvēkam – vientuļajam un ar dzīvi neapmierinātajam kaimiņu dzīvokļa tantukam vai bērniem, kuri ir pamesti novārtā un netic jaunā gada brīnumam. Uzrunā viņus un uzaicini ciemos, lai kopā izrotātu eglīti, dalītos cilvēcīgā priekā un, iespējams, atgrieztu ticību cilvēku labestībai un Ziemassvētku vecītim.

Vēlme palīdzēt mums piešķir spēju it visā saskatīt skaisto un pasakaino – pat rāmi krītošajās sniega pārslās, kas visu pasauli dara gaišu un mirdzošu. Gan jau kāda no tām svētku vakarā iekritīs arī tavā sirdī, ļaujot saskatīt, ka, iespējams, tava laime jau kādu laiku ir stāvējusi tev pavisam tuvu klāt, pacietīgi gaidot īsto brīdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!