Foto: Publicitātes foto
Lai pārbaudītu zināšanas par savu valsti, ikviens tiek aicināts piedalīties erudīcijas spēlē "Prāta spēles: simtgades kauss". Erudīcijas spēles atlases posmi notiek 25 Latvijas pilsētās, bet fināls paredzēts novembrī Rīgā, vēsta "Prāta spēles" pārstāvji.

"Prāta spēles: simtgades kauss" tiek organizēts kā dāvana Latvijai. Spēļu laikā dalībniekiem būs iespēja gan sevi pārbaudīt, gan uzzināt daudz jauna. Turnīrs norisinās visa gada garumā ar 25 spēles posmiem visā Latvijā: Latgalē, Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Rīgā.

Spēlē var piedalīties ikviens, nav noteikts vecuma ierobežojums, un dalība pasākumā ir bez maksas. Spēļu sērija veltīta tikai jautājumiem, kas saistīti ar Latviju, tās vēsturi un kultūru, un pasākuma mērķis ir kopējas svētku sajūtas veidošana, nedaudz citādā veidā svinot Latvijas simtgadi.

Tā kā "Prāta Spēles: simtgades kauss" posmi notiek visos Latvijas reģionos, atlases spēlēs īpaši aicināti piedalīties vietējie iedzīvotāji, jo jautājumi būs arī par attiecīgās pilsētas un novada vēsturi, tā kā erudīts var būt ikviens! Pozitīvas emocijas, jaunas zināšanas un pārsteiguma balvas.

Atlases spēles notiek Cēsīs, Gulbenē, Ikšķilē, Valmierā, Carnikavā, Balvos, Daugavpilī, Ludzā, Rēzeknē, Līvānos, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Talsos, Saldū, Jelgavā, Bauskā, Olainē, Jēkabpilī, Lapmežciemā, Rīgā, Salaspilī un Mārupē. Šobrīd aizritējušas pirmās 10 spēles, pēdējā no tām tikko noslēgusies Balvos, kur godam cīnījās 18 komandas. Vēl 15 spēles, un tad jau sāksies reģionālie pusfināli – Vidzemē, Latgalē, Kurzeme, Zemgalē un Rīgā.

"Simtgades kausa" finālspēles uzvarētāji iegūs unikāla dizaina balvu, kuras autors ir dizaineris Henrihs Bināns. "Veidojot šo kausu, man izdevās izdzīvot veselu dzīvi, par ko es esmu ļoti pateicīgs," saka mākslinieks. "Pamatideja bija šajā balvā apvienot trīs pamatelementus: laika plūdumu (aizvadīti 100 gadi), virzību jeb vektors (uz priekšu, attīstība, izaugsme) un līdz ar to arī trešais elements – vērtības, zināšanas, sakrālā pieredze un viedums."

Plašāku informāciju par spēles noteikumiem, norises vietām un pieteikšanās iespējām meklējiet spēles mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!