Foto: Shutterstock

Kāzu viesiem droši vien jau ir ierasts, ka jaunais pāris kāzu dienā vismaz uz pāris stundām ļaujas prombūtnei, ko pavada fotografējoties un baudot vedēju sarūpētos pārsteigumus. Lai! Taču ar norunu, ka arī par viesiem būs padomāts. Ir daudz veidu, kā vienmuļu gaidīšanu pārvērst neaizmirstamās izklaidēs. Turpinājumā piedāvājam Precos.lv apkopotās idejas, kā viesiem īsināt laiku, gaidot jauno pāri ierodamies kāzu svinību vietā.

Foto stūrītis

Nešaubieties, ka atraktīvākās kāzu viesu bildes taps tieši foto stūrītī. Iekārtojiet to, lai tas kļūst ne tikai par bildēšanās vietu, bet arī atpūtas zonu, kur atvilkt elpu, atpūtināt kājas vai vienkārši labi pavadīt laiku sarunās. Foto stūrītim noderēs kāds omulīgs dīvāniņš, tematiska atribūtika, dzīvespriecīgi uzraksti un novēlējumi jaunajam pārim. Arī jaunlaulātie būs patīkami pārsteigti, skatoties kāzu bildes.

Atraktīvi uzdevumi komandās

Kamēr jaunais pāris ir prom, ļaujiet viesiem labāk iepazīt ne tikai citam citu, bet arī svinību vietas apkārtni. Sadaliet viesus komandās un iedodiet sarakstu ar lietām, kas jāatrod svinību teritorijā, piemēram, čiekurs, gailene, bērza tāss, kāda pļavas puķe, spainis u.tml. Komandu, kas atrod visvairāk lietu no saraksta, protams, apbalvojiet kā čaklāko un no atrastajām mantām lieciet visiem viesiem kopā izveidot kādu ar kāzām saistītu kompozīciju.

Viesu portreti

Nav šaubu, ka bez acīmredzamiem pierādījumiem jaunais pāris nemaz nespēs atcerēties, kā viņu kāzās izskatījās katrs viesis. Nepieļaujiet šādu nolaidību! Parūpējieties, lai jaunlaulātajiem šādi pierādījumi ir! Turklāt padariet to par aizraujošu aktivitāti, zīmējot cits citu. Vai nu izlozējiet, kurš kuru zīmēs, vai sadaliet viesus pa divi, taču parūpējieties par to, lai katrs zīmē un ir arī iemūžināts. Aktivitāti var paturpināt arī kāzu vakarā, kad jaunais pāris min, kurš portrets ataino kuru viesi. Jautrība garantēta!

Sarunas pie uzkodu galda

Lai cik vienkārši tas neizklausītos, arī sarunām pie uzkodu galda ir jāatvēl kāds brīdis. Aktivitātēm nevajadzētu būt pārāk intensīvām vai uzbāzīgām, ļaujot viesiem izbaudīt arī mierīgus brīžus – iekārtojoties svinību vietā, iestiprinoties un veltot laiku sarunām. Kāzās vienmēr atrodas cilvēki, kuri viens otru nav redzējuši veselu mūžību. Viesi novērtēs arī atspirdzinošus dzērienus vai kafiju.

Foto: Ainārs Mazjānis

"Do It Yourself" dāvaniņa sev pašam

Laika īsināšanai var piedāvāt lielisku aktivitāti, kuras rezultātā viesis būs iepriecinājis pats sevi, pagatavojot mazu dāvaniņu. Piemēram, pērļu un akmentiņu galds, pie kura sev izveidot rokassprādzi vai kaklarotu. Kāpēc ne? Nereti šāda veida galdiņš ir aizņemts visu jaunā pāra gaidīšanas laiku, un arī puiši nekautrējas izveidot dāvaniņas savām dāmām. Eleganti!

Novēlējums kāzu grāmatā vai video īsfilmā

Gandrīz katrās kāzās jaunajai ģimenei ir sava viesu grāmata, kas pēckāzu rītā diemžēl bieži vien tiek atrasta pustukša. Lai neliktu jaunajam pārim vilties, viesus var aicināt aizpildīt kāzu grāmatu jau pirms svinībām, kamēr prāts ir možs un idejām bagāts. Vēl viena opcija ir novēlējumus nofilmēt un samontēt mazu filmiņu, ko vakara gaitā noprezentēt jaunajai ģimenei.

Sagaidīšanas dziesma jaunajam pārim

Uzdevums viesiem – izdomāt, kura ir jaunās ģimenes vismīļākā dziesma, un kopā ar kāzu vadītāju pārveidot tās vārdus jautrai jaunā pāra sagaidīšanai. Būs nepieciešams kāds laiciņš, lai saliktu visus vārdus kopā un sadziedātos, bet rezultāts būs tā vērts. Jaunais pāris būs sagaidīts godam, bet laiks – pavadīts jautrā un muzikālā gaisotnē.

Idejas jaunā pāra bērnu vārdiem

Joprojām ir pāri, kuri savās kāzās nevēlas atteikties no senām tradīcijām, piemēram, no šķīvja sasišanas. Kamēr jaunais pāris ir izbraukumā, viesi var paņemt šķīvi un uz tā sarakstīt visas iespējamās idejas jaunā pāra bērnu vārdiem. To pašu var izdarīt, ierakstot bērnu vārdus arī kādā vērtīgā grāmatā par bērnu audzināšanu – tā būs lieliska un personiska dāvana precētā pāra tuvākajai nākotnei.

Pašbilžu konkurss

Svētlaimīga ideja, kā laiku pavadīt viedtālruņu lietotājiem, ir pašbilžu konkurss. Sagatavojiet uzdevumu lapiņas ar cilvēkiem vai vietām, kur jāuzņem pašbilde (piemēram, ar līgavas mammu, pie līgavaiņa brāļa automašīnas vai ar līgavas māsu uz rokām), un smieklu vētras būs garantētas. Labāko pašbilžu meistaru apbalvojiet, uzdāvinot iespēju pirmajam uzņemt pašbildi ar jauno pāri.

Foto: Shutterstock

Krustvārdu mīkla par jauno pāri

Kāzu brīvajos brīžos var pārbaudīt viesu zināšanas, cik labi viņi pazīst jauno pāri. To var izdarīt, sagatavojot krustvārdu mīklu vai sarīkojot kāzu vadītāja noorganizētu aktivitāti ar jautājumiem. Par katru pareizo vai oriģinālāko atbildi viesus var palutināt ar tematiskām balviņām.

Spēles un rotaļas dārzā

Atraktīvus brīžus var pavadīt, sarīkojot kāzu cirka vai domino turnīru svinību vietas dārzā vai pagalmā. Daudzi šobrīd piedāvā nomāt tematiskās lielformāta spēles, ko var izmantot viesu izklaidēm. Kā piemēru var minēt kāzu cirku, kas sākas ar bildinājumu un beidzas ar kāzām. Kurš no viesiem finišu sasniegs pirmais? Domājams, ka interesentu netrūks.

Ieteikumi kāzu 10. gadadienas svinībām

Gaidot jauno pāri, viesiem var dot arī šādu uzdevumu: izveidot plakātu ar idejām, kā jaunais pāris varētu nosvinēt kāzu desmito gadadienu (tā var būt arī burciņa, kurā samet mazas lapiņas ar idejām). Jaunais pāris pat nepagūs attapties, kad ideju burciņa jau būs jāvelk ārā no skapja.

Kāzu glezna jaunajam pārim

Jaunā pāra izbraukums ir lieliska iespēja sarūpēt viņiem vēl vienu dāvanu. Piemēram, sagatavojiet molbertu ar krāsām un otām un ļaujiet viesiem izpausties kopīgā meistardarbā. Viens otas triepiens no katra viesa, un būs sarūpēta viena kopīga kāzu dienas glezna jaunajam pārim.

Vārti

Visi ir dzirdējuši par bērnības, jaunības un brieduma vārtiem. Bet kā būtu, ja viesus sadalītu vairākās grupās un liktu viņiem izdomāt pēc iespējas oriģinālākus vārtus ar uzdevumu jaunajam pārim? Meditācijas vārti, bučošanās vārti, emociju vārti, ekstrēmie vārti... Jāļauj vaļa viesu fantāzijai, un kāzas patiešām būs atmiņā paliekošas.

Sajūtu lādīte

Izdaliet viesiem skaistu vēstuļu papīru ar aploksnēm un aiciniet viņus uzrakstīt vēstules jaunajam pārim (ar norādēm, piemēram, lasīt pēc piecām nedēļām vai pēc trim gadiem), rosinot viesus izstāstīt jaunlaulātajiem savas sajūtas viņu kāzu dienā, pajautāt, kā viņiem iet laulības dzīvē, vai kaut ko novēlēt. Salieciet vēstules sajūtu lādītē un uzdāviniet jaunajam pārim.

Foto: Raimonds Birkenfelds
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!