Foto: Privātais arhīvs
Andra Marta Krēsliņa un Matijs Babris – jaunlaulātie, kuri nupat pārsteiguši savus tuviniekus, sašūpojot arī sociālos tīklus ar fotogrāfiju, kurā abi mij gredzenus Ķīnā. Pāris, kurš solīto astoņu stundu kāpienu pievarējis 31 stundā, lai tikai salaulātos Hua kalnā, dalās savā stāstā par avantūrisko piedzīvojumu un precībām.

Andra un Matijs abi ir arhitektūras studenti – aktīvi jaunieši, kuri labprāt darbojas vairākās sabiedriskās organizācijās, studentu pašpārvaldē un brīvos mirkļus izbauda, metoties dažādos piedzīvojumos. Pārgājieni, ceļojumi un dažādas citas avantūras jaunajam pārim nav svešas.
Tieši kāre pēc piedzīvojumiem viņus burtiski saveda kopā. Abi satikušies nakts pārgājienā un drīz vien tā kļuvusi par tradīciju, kas abus vienojusi gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Gada ilgajās attiecībās, iepazīstot vienam otru, abi atklājuši, ka viņus vieno kopīgs sapnis – aizceļot uz Ķīnu. "Vairāk par to runājot, sapratām, ka tā ir mūsu sapņu zeme un ka tur labprāt arī kādu laiku dzīvotu," stāsta Andra. Tā kā abi tomēr bija saistīti ar Latviju, pāris nolēma padarīt savu vizīti Ķīnā īpašu. Kādam kas "īpašs" saistīsies ar kādu sirdij tuvu suvenīru, bet Andrai un Matijam – ar kāzām, neskatoties kurā mēnesī uz turieni dotos.

Kādu dienu pavasarī pāris ieraudzījis lielisku piedāvājumu aviobiļetēm un abi nekavējoties rīkojušies. Biļetes tika rezervētas oktobrī. Tieši tā, lai pagūtu aplūkot tādas pilsētas kā Pekina, Šiana un arī Hua kalnu reģionu. Piektajā dienā pāris bija ērti iekārtojies hotelī kalnu pakājē. Atstājot liekās mantas, abi devušies ceļā, lai 17. oktobra saullēktā varētu īstenot savu drosmīgo sapni.

Foto: Privātais arhīvs

"Mēs dzīvē daudz ko darām spontāni, bet šī bija tā lieta, ko bijām nolēmuši 100% izdarīt, neskatoties uz apstākļiem. Bijām noskaidrojuši aptuvenās ceļošanas iespējas Ķīnā, bet daudz ko darījām uz vietas. Ķīniešu tirdziņos atradām kā kimono, tā arī aksesuārus un gredzenus. Ķīna ir interesanta vieta, sanāca šur tur ietaupīt, citur pārtērēties. Beigu beigās bijām laimīgi, kad devāmies augšā kalnā, jo tad par neko nav jādomā, tikai kāp. Bet tad mēs vēl nezinājām, ka šis kāpiens, solīto astoņu stundu vietā, izvērtīsies 31 stundu garš, jo apkārt tik daudz ko apskatīt..."

Tā kā Matijs pirms tam nebija kritis uz viena ceļa, lai lūgtu Andras roku, tad oficiālais bildinājums izskanēja turpat rītausmā Hua kalnā, kur pēc tam arī uzreiz abi apprecējušies. "Par lieciniekiem pie gredzenu mīšanas pieaicinājām vietējo fotogrāfu un visnotaļ pārsteigtos garāmgājējus, kas arī palīdzēja ar šī mirkļa iemūžināšanu," smejas Andra.

Jāpiebilst, ka kopā ar pāri nebija neviens, un arī draugi un radi nezināja, kādi ir pāra mērķi, informēti bija vien tuvākie ģimenes locekļi. "Tā kā bijām ārpus Latvijas, nekādus zvanus nesaņēmām, bet pēc kāzu notikuma publiskošanas feisbukā, saņēmām ļoti daudz komentāru un dažādas reakcijas. Ievietotā bilde bija tik iespaidīga, ka dažiem tas šķita "fotošops". Daudzi bija ļoti patīkami pārsteigti, citi vienkārši pārsteigti. Kad atbraucām uz Latviju, visi aicināja pastāstīt, kā gāja braucienā."

Vaicāta, vai tā bija sava veida spītēšanās par samērā ierastajām tradīcijām ar brangu balli, Andra atbild sekojoši: "Bija patīkami būt vieniem un bez ierastajām "tradīcijām", nedomājam, ka kāzām ir obligāti jābūt svētkiem ar 70 viesiem un mielastu, manuprāt, tas var būt jebkas, kas sirdij tuvs un galvenokārt pašiem nozīmīgs. Šeit arī jāmin, ka abi esam pilna laika studenti Rīgas Tehniskajā universitātē, un paralēli aktīvajām studijām noorganizēt pilnas programmas kāzas ar radiem un draugiem bija pārāk laikietilpīgi un arī ievērojami dārgāk, kā doties neaizmirstamā ekspedīcijā uz Ķīnu."

Vaicāta, kāda ir laulāto laimes formula, Andra dalās savā pārliecībā: "Manuprāt, saticību rada kopīgas intereses un nodarbošanās. Ir bieži jāpavada laiks kopā. Cik vien var. Jāpalīdz. Jālutina. Jālolo. Un jāceļo. Tā jūs kļūsiet pieredzes bagātāki un saliedētāki."

Ja arī tev ir romantisks bildinājuma vai brīnišķīgs kāzu stāsts un vēlies iedvesmot citus pārus, raksti uz sieviete@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!