Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā liecina nesen veikts pētījums, kā rezultāti publicēti izdevumā "Journal of Marriage and Family", vīriešiem, kuru laulātās draudzenes laulībā jūtas laimīgas, ir augstāks apmierinātības līmenis ar dzīvi, īpaši, sasniedzot cienījamu vecumu, vēstī foxnews.com.

"Cilvēki, kuri pensijas vecumā jūtas laimīgi savā laulībā, ir krietni apmierinātāki ar dzīvi kopumā. Tas ir sevišķi raksturīgs vīriešiem un gadījumā, ja laimīgas un harmoniskas ir viņu sievas.

Savukārt, ja laulībā nelaimīgs jūtas vīrietis, viņš tik un tā nejutīsies ar dzīvi tik nepamierināts, kā tad, ja ar attiecībām būs neapmierināta arī viņa sieva," skaidro pētījuma vadītāja, Mičiganas Universitātes Sociālo pētījumu institūta profesore Vikija Frīdmena.

Par laulības dzīves ietekmi uz laulāto draugu dzīves kvalitāti un veselību kopumā vēstīts jau iepriekš, tomēr konkrētais pētījums vēlreiz apliecina, ka precētu vīriešu labklājība no tiesas ir atkarīga no viņu sievām.

"Laimīga laulības dzīve ļauj vieglāk pārvarēt dažādas dzīves grūtības un stresa situācijas. Jāuzsver, ka, kamēr sievietēm vīru apmierinātība ar konkrētajām attiecībām nav tik būtiska, laulībai tieši neietekmējot daiļā dzimuma fizisko un emocionālo pašsajūtu, vīrieši no tās, kā arī savu sievu sajūtām ir tieši atkarīgi, to pat neapzinoties," komentē pētnieki.

Minētie apgalvojumi pamatoti ar empīriskiem datiem – pētījumā, kas tika veikts četru gadu garumā, piedalījās 394 laulāti pāri, no kuriem vismaz viens attiecību dalībnieks bija 60 gadu vecs.

Pētījuma gaitā tika fiksēta tā dalībnieku apmierinātība ar dzīvi, laimes sajūta, kā arī noteikts, cik harmoniski viņi jūtas savās attiecībās un ikdienā kopumā. Tāpat tika novērtēta dalībnieku laulības dzīves kvalitāte un tas, cik laimīgi, atbalstīti, novērtēti un loloti viņi jūtas savās attiecībās.

Par iemeslu, kāpēc tieši laulātās draudzenes apmierinātība ar konkrētajām attiecībām vīriešu dzīves kvalitāti ietekmē visvairāk, pētnieki pieņēmuši sieviešu spēju sniegt vīriešiem tik nepieciešamo emocionālo atbalstu.

Attiecīgi, jo novērtētāka un harmoniskāka jutīsies sieva, jo labāk izturēsies pret savu mīļoto, likumsakarīgi pozitīvi ietekmējot vīrieša dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!