Foto: Shutterstock

Nav šaubu, ka uzticība ir viens no galvenajiem laimīgas laulības stūrakmeņiem. Šķiet, skarbā realitāte ir tāda, ka agri vai vēlu pienāk brīdis, kad viens vai otrs laulātais aizdomājas par sānsoļiem. Diemžēl domām nereti seko arī darbi un, kad reiz robeža ir pārkāpta, padarīt notikušo par nebijušu vairs nav iespējams. Izrādās, ka, rīkojoties gudri, ir iespējams partnera sānsoļu varbūtību samazināt līdz minimumam, jo, kā skaidro "Marketium", par pamatu laulības zvēresta laušanai un laulības šķiršanai var būt kāds no šiem četriem iemesliem.

Mūžīgā cīņa starp kaisli un mīlestību

Foto: Publicitātes foto

Nereti ir tā, ka pat dzīvojot laimīgā laulībā, kāds no partneriem slepeni lolo kaislīgas jūtas pret citu iekāres objektu. Tas nešķiet loģiski? Izrādās, šāda rīcība ir skaidrojama ar zinātniski pierādītu faktu, ka smadzenēs, reaģējot uz uzbudinājumu, notiek narkotisko vielu reibumam līdzīgu efektu izraisoša reakcija, tādēļ sajūtas, ko izraisa kaisle, ir daudz spilgtākas un spēcīgākas, nekā mīlestības radītās sajūtas. Spilgtākas, bet daudz īslaicīgākas, tādēļ izšķirošu lomu šai brīdī spēlē pāra emocionālā stabilitāte.

Lai spētu turēties pretī kaisles radīto mānīgo sajūtu kārdinājumam, ir svarīgi, lai laulības dzīve sniegtu drošības sajūtu un emocionālo komfortu, jo tikai tad, kad attiecībās iezagusies rutīna un zudusi kaisle, rodas kārdinājums meklēt spilgtas izjūtas ārpus ģimenes ligzdiņas.

Padoms: uzturi attiecībās kaisles dzirksti, lai mīļotajam nerastos vēlme reanimēt bijušās izjūtas, bet nu jau ar citu partneri.

Mēs nezinām, ko gribam

Foto: Shutterstock

Sena dzīves gudrība vēsta, ka izsakot vēlēšanos, ir vērts būt piesardzīgam, jo bieži vien tā piepildās, bet diemžēl pavisam citā vietā, veidā un laikā, nekā cerēts.

Stabilitāte un rutīna attiecībās noved pie garlaikošanās, un visiem ir zināms, ka vienveidība agri vai vēlu nogalina kaisli. Garlaicība rosina meklēt arvien jaunus veidus, kā dzīvi padarīt interesantāku, bet pēc laika sākotnējā interese pagaist un nākas secināt, ka tā bijusi tikai kārtējā prāta radītā ilūzija. Bieži vien skaudrā atskārsme, ka zaudēts kas tiešam vērtīgs, atnāk tikai tad, kad partneris aiziet no attiecībām, nespējot samierināties ar sānsoļiem.

Padoms: mācies novērtēt attiecības un saskatīt visu labo, ko otra pusīte tev sniedz, neļaujot garlaicībai un rutīnai kļūt par laimīgas laulības kapračiem.

Zems pašvērtējums

Foto: Shutterstock

Pieņemts uzskatīt, ka lielākoties potenciālie laulības pārkāpēji ir skaistas un pašpārliecinātas personas. Cilvēki, kas pieraduši pie pastāvīgas uzmanības un, tiklīdz kā partneris vairs neapmierina viņu augstās prasības, nekavējoties tiek meklēts nākamais upuris.

Izrādās, šis pieņēmums ir kļūdains, jo ir pierādīts, ka lielākā daļa "pa kreisi laidēju" cieš no zema pašvērtējuma. Lai cik daudz mīlestības censtos sniegt laulātais, šo personu apetīte ir neremdināma. Viņi allaž tiecas savaldzināt aizvien jaunus partnerus, lai vismaz uz brīdi justos mīlēti. Diemžēl šāda veida pašapziņas celšana ir neefektīvs un ļoti īslaicīgs pasākums, kas brīdī, kad sākotnējā kaisle pagaisusi, liek izjust vēl skaudrāku bezvērtības un tukšuma apziņu.

Padoms: nemitīgi strādā pie pašcieņas paaugstināšanas, pašapziņas celšanas un personības attīstības, protams, sabalansējot centienus pašizaugsmes lauciņā ar laiku, ko veltīt partnerim un attiecību uzlabošanai.

Atbalsta un cieņas trūkums

Foto: Shutterstock

Runā, ka pretpoli pievelkas, bet tas ne vienmēr ir tā, jo laulātie, kam nav kopīgu hobiju un interešu, nereti piedzīvo smagu attiecību krīzi. Ja neesat uz viena viļņa, tad otra puse agrāk vai vēlāk sāk izteikt pārmetumus no sērijas: "Ne tevi interesē hokejs, ne rokasbumba," un, ja nekas nemainās, meklē saprotošākus domubiedrus, ar kuriem dalīties sasniegumos un meklēt atbalstu, piedzīvojot neveiksmes. Veselīgu un laimīgu attiecību svarīgs priekšnoteikums ir spēja cienīt un izprast sava partnera vajadzības un aizraušanās.

Padoms: centies jebkādā veidā piedalīties un atbalstīt mīļotā hobijus, jo kopīga brīvā laika pavadīšana ir lielisks veids kā stiprināt laulības saites.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!